Hesabım
    76. Cannes Film Festivali'nin Jüri Başkanı Ruben Östlund Oldu

    Festival 16 - 27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.

    .

    76. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını İsveçli yönetmen Ruben Östlund'un üstleneceği açıklandı. Östlund bu yıl aynı zamanda Oscar adayı olan son filmi "Triangle of Sadness" ve "The Square" filmleriyle Altın Palmiye kazanmıştı.

    Cannes Film Festivali, Östlund için her zaman özel bir yer oldu. Kazandığı Altın Palmiye'lerin yanı sıra ikinci ve üçüncü uzun metrajlı filmleri "Involuntary" ve "Play" sırasıyla festivalin Belirli Bir Bakış ve Yönetmenlerin On Beş Günü bölümlerinde gösterildi. Östlund'un çığır açan 2014 tarihli filmi "Force Majeure" de Côte d'Azur'da gösterildi ve Belirli Bir Bakış jüri ödülünü kazandı.

    Östlund, 1973'te Ingrid Bergman'dan Cannes jüri başkanı olan ilk İsveçli isim. Östlund aynı zamanda, Francis Ford Coppola ve Emir Kusturica'nın ardından, jüri başkanlığı yapan iki Altın Palmiyeli 3. isim oldu. Cannes, Östlund'u jüri başkanı olarak atayarak, "uzlaşmaz ve açık sözlü olan ve sürekli olarak izleyicilerin kendilerine meydan okumasını ve sanatın kendini icat etmeye devam etmesini talep eden filmlere" saygı duruşunda bulunduğunu söyledi.

    Östlund ise yaptığı açıklamada, "Cannes Festivali'nde bu yılki Yarışma için Jüri başkanı olarak görevlendirildiğim için mutlu ve gururluyum" dedi: “Film dünyasının hiçbir yerinde, festivalde yarışan filmlerin perdesinin açıldığı zamanki kadar güçlü bir beklenti yok. Uzmanlardan oluşan Cannes seyircisiyle birlikte bunun bir parçası olmak bir ayrıcalık. Sinema kültürünün gelmiş geçmiş en önemli döneminde olduğunu söylerken samimiyim. Sinemanın kendine has bir yönü var: Orada birlikte izliyoruz ve deneyimin yoğunluğunu artıyor. Bireysel ekranların önünde yaptığımız dopamin kaydırmadan farklı bir şekilde düşünmemizi sağlıyor."

    Cannes Film Festivali bu yıl 16 - 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top