Hesabım
    Kundura Sinema Sunar: Pazar Sinema Kulübü Başlıyor

    Kundura Sinema’nın 80’ler ve 90’lardan klasikleri restore kopyalarıyla seyirciyle buluşturan film programı Pazar Sinema Kulübü başlıyor.

    .

    Kundura Sinema’nın 80’ler ve 90’lardan klasikleri restore edilmiş kopyalarıyla seyirciyle buluşturan programı Pazar Sinema Kulübü, bilim kurgu ve fantastik film meraklılarını Nisan’da Beykoz Kundura’ya bekliyor.

    90’lar Türkiyesinde Pazar akşamlarının en büyük ekran eğlencesi olan film kuşağı ‘Parliament Sinema Kulübü - Pazar Gecesi Sineması’ndan ilhâmla yaratılan programda; Tim Burton’ın yönettiği “Beetlejuice / Beterböcek” (1988) ile “Edward Scissorhands / Makas Eller” (1990), ilk iki filmiyle “Back to the Future / Geleceğe Dönüş” ve tüm zamanların en sevilen aşk filmlerinden “Ghost / Hayalet” (1990), 4K kalitesinde restore kopyalarıyla gösterilecek.

    8 Nisan 2023, Cumartesi

    15:00 | Beetlejuice / Beterböcek (1988)

    18:00 | Edward Scissorhands / Makas Eller (1990)

    9 Nisan 2023, Pazar

    15:00 | Back to the Future / Geleceğe Dönüş (1985)

    18:00 | Back to the Future Part II / Geleceğe Dönüş 2 (1989)

    15 Nisan 2023, Cumartesi

    17:00 | Ghost / Hayalet (1990)

    16 Nisan 2023, Pazar

    15:00 | Beetlejuice / Beterböcek (1988)

    18:00 | Edward Scissorhands / Makas Eller (1990)

    .

    Burton’dan iki klasik

    Dönemin en özgün ve ayrıksı yönetmenlerinden Tim Burton’ın en karakteristik filmlerinden olan “Beterböcek”, trafik kazasında hayatını kaybeden Adam ve Barbara çiftinin, kendilerini New England’daki evlerinde hayalet olarak bulmalarıyla başlıyor. Evin yeni sahipleri ve şeytani hortlak Beterböcek’in de dahil olduğu çılgın bir eğlenceye doğru ilerleyen filmde, Michael Keaton, Winona Ryder, Geena Davis ve Alec Baldwin gibi yıldız isimler rol alıyor. “Beterböcek”, 1980’leri bir zaman kapsülüne dönüştüren gösterişli stili, sıradışı tasarımları ve grotesk mizahıyla 35 yıl sonra da ilhâm veren bir komedi klasiği.

    Tim Burton’ın B türü korku sinemasına ve gotik edebiyata duyduğu aşkla yarattığı kült filmi “Edward Makaseller” ise, yaratıcısı olan mucidin ani ölümüyle yarım kalan ve ellerinin yerinde makas bıçaklar olan çocuk kalpli Edward’ın yaşadıklarını anlatıyor. Johnny Depp, Winona Ryder, Vincent Price ve Dianne Wiest’i buluşturan kadrosuyla unutulmaz olan film, ‘Notre Dame’ın Kamburu’ndan ‘Operadaki Hayalet’e, ‘Frankenstein’dan ‘King Kong’a ve hatta peri masallarına uzanan referanslarıyla da benzersiz.

    “Beterböcek” ve “Makas Eller”, yarın (8 Nisan) sırasıyla ve art arda gösterilirken, kaçıranlar için tekrar gösterimleri 16 Nisan Pazar günü yapılacak.

    Geçmişe ve geleceğe yolculuk

    9 Nisan Pazar günü ise, zamanda yolculuk filmlerinin atası sayılan “Back to the Future / Geleceğe Dönüş” serisinin ilk iki perdede olacak. Robert Zemeckis ile Bob Gale’in dahiyane senaryosu ve Steven Spielberg’in geleceği gören yapımcılığıyla sinema tarihinin en başarılı üçlemelerinden birini yaratan “Geleceğe Dönüş” (1985) ve devam filmi “Geleceğe Dönüş 2” (1989), 9 Nisan Pazar günü sırasıyla ve art arda gösterilecek. Eksantrik bilim insanı Doktor Emmett “Doc” Brown ile lise öğrencisi Marty McFly’ın, ilkinde 1950’lere, ikincisinde arabaların ve kaykayların uçtuğu 2015 yılına ışınlandıkları filmler; Michael J. Fox ve Christopher Lloyd’un ikonik performansları ve yenilikçi özel efektleriyle, bilimkurgu türünün eskimeyen ve rakipsiz klasikleri olmayı sürdürüyorlar.

    90’larda aşk

    Programın klasik film tutkunlarına bir sürprizi de, 90’ların en akılda kalan aşk filmlerinden “Hayalet” (1990) olacak. Jerry Zucker’ın yönettiği film, sokakta uğradığı saldırıyla hayatını kaybeden genç bir adamın ruhunun ‘burada’ takılı kalması ve sevgilisini yaklaşan tehlikeye karşı korumak için gönülsüz bir medyumdan yardım isteyişini anlatıyor. En İyi Film dahil 5 dalda aday gösterildiği Akademi Ödülleri’nde En İyi Senaryo ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’larını kazanan “Hayalet”, Demi Moore ve Patrick Swayze’nin çok iyi tutmuş kimyaları kadar, Whoopi Goldberg’in Oscar, Altın Küre ve BAFTA ödüllerini toplamış performansıyla da unutulmaz bir 90’lar klasiği.

    Geliri yardım çalışmalarına bağışlanacak

    beykozkundura.com adresinde Tam 90 TL’den satışa sunulan biletler için iki ve daha fazla alımlarda %20 indirim fırsatı sunulurken, #KunduraGenç ile 25 yaş altı izleyiciye özel biletler 50 TL olacak. Bilet gelirinin tamamı, deprem bölgesinde yürütülen yardım çalışmalarına bağışlanacak.

    Beykoz Kundura’ya özel aracıyla gelecek misafirler için otopark hizmeti ücretsiz sağlanırken, etkinlik bitiminde Beykoz Kundura’dan Taksim’e ve Üsküdar istikametinden Kadıköy’e hareket edecek servisler de ücretsiz sunuluyor.

    Ayrıntılı bilgi için: beykozkundura.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top