Hesabım
    Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği'nden Russell Crowe'lu "Şeytanın Düşmanı" Filmine Büyük Tepki!

    "Şeytanın Düşmanı" 5 Mayıs Cuma günü sinemalarda!

    Russell Crowe'un Vatikan'ın Baş Şeytan Çıkarıcısı Peder Gabriel Amorth'a hayat verdiği korku ve gerilim filmi "Şeytanın Düşmanı" (The Pope's Exorcist) ülkemizde 5 Mayıs Cuma gününden itibaren sinema salonlarındaki yerini alacak.

    Film Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer bazı ülkelerde yaklaşık bir ay önce vizyona girdi ve şimdiden dünya çapında 55 milyon dolar kazandı. Bütçesinin yaklaşık 18 milyon dolar olduğunu düşünürsek bu oldukça büyük bir başarı. Karışık eleştiriler almasına rağmen izleyicilerden geçer not alan filmin devam halkası için de hazırlıklar şimdiden başladı.

    Ancak "Şeytanın Düşmanı" bazı kesimlerin tepkisini de çekti. Uluslararası Şeytan Çıkarma Derneği (The International Association of Exorcists / IAE) filmi gerçeklikten uzak olduğu ve şeytan çıkarma ayinlerini yanlış anlattığı gerekçesiyle kınadıklarını belirten bir açıklama yayınladı. Bu dernek, bizzat Peder Gabriel Amorth tarafından 1990 yılında kurulmuştu.

    Julius Avery'nin yönettiği "Şeytanın Düşmanı", gerçek bir karaktere ve onun şeytan çıkarma vakalarına dair gerçek notlarına dayanmasına rağmen bir biyografi filmi değil. Peder Gabriel Amorth’un küçük bir çocuğa musallat olan şeytanı çıkartmaya çalışırken Vatikan’ın gizli tutmaya çalıştığı asırlık komplosunu ortaya çıkarmasını konu alan kurmaca bir hikaye anlatılıyor.

    IAE, filmin bir Vatikan komplosu içeren olay örgüsünün, "gerçek düşmanın kim, şeytan mı yoksa dini güç mü" olduğu konusunda "kabul edilemez şüphe" oluşturduğunu iddia ediyor ve Amorth'un şeytan çıkarma deneyimlerinin filmdeki haliyle gösterilmesinin tarihsel gerçekliğe aykırı olduğunu vurguluyor.

    Dernek, kendi web sitesinde yayınladığı açıklamada filmden çıkan nihai sonucun "Şeytan çıkarmanın anormal, canavarca ve korkutucu bir fenomen olduğu, tek ana kahramanın şeytan olduğu ve onun şiddetli tepkilerine büyük güçlükle göğüs gerilebileceği inancını aşılamak" olduğunu belirtti.

    "Şeytanın Düşmanı": Russell Crowe'u Hiç Böyle Görmediniz!

    Film ekibinden bu kınamalara karşı herhangi bir yanıt gelmedi. Russell Crowe röportajlarında, senaryoyu okuduğunda Vatikan'da Baş Şeytan Çıkarıcı diye bir görevli olduğundan haberi olmadığını ve başlangıçta bunun uydurma bir hikâye olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

    “Sonra baktım ve gerçek olduğunu anladım. Peder Amorth'un hayatını takip etmek benim için harika ve büyüleyici bir yolculuk oldu. Onunla ilgili daha çok okudukça ona hayran kaldım. Amorth'un karakteri beni büyüledi” diyen Oscar'lı aktör, rolü için rahibin ilk iki kitabını okuyup onu şeytan çıkarma ayinlerini yaparken izleyen insanlarla da konuşmuş.

    "Şeytanın Düşmanı" 5 Mayıs Cuma günü sinemalarda!

    Russell Crowe'un Başrolde Olduğu "Şeytanın Düşmanı"na Devam Filmi Geliyor

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top