Hesabım
    Cannes Jürisi Belli Oldu

    Jüri Başkanı Ruben Östlund'a eşlik edecek tüm isimler açıklandı.

    Beyazperde

    Bu yıl 16 - 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 76. Cannes Film Festivali'nin ana yarışma jürisi belli oldu. Geçtiğimiz yıl "Triangle of Sadness" filmiyle Altın Palmiye'yi kazanan Ruben Östlund'un Jüri Başkanı olacağı daha önce açıklanmıştı. Östlund'a eşlik edecek yıldız yönetmenler ve oyuncular da tamamlandı.

    Altın Palmiye kazanan filmi ve diğer ödüllerin kazananlarını belirleyecek jüri üyeleri; Hollywood yıldızları Paul Dano ve Brie Larson, Faslı yönetmen Maryam Touzani, Fransız oyuncu Denis Ménochet, Britanya - Zambiyalı senarist ve yönetmen Rungano Nyoni, Afgan yazar Atiq Rahimi, Arjantinli yönetmen ve senarist Damián Szifrón ve 2021'de "Titane" filmiyle Altın Palmiye'yi kazanan Fransız yönetmen Julia Ducournau'dan oluşuyor.

    Cannes Film Festivali'nin ana yarışmasında bu yıl 21 film yarışıyor. Bunların arasında Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi "Kuru Otlar Üstüne" de yer alıyor. Kazananlar 27 Mayıs'ta festivalin kapanış töreninde açıklanacak.

    Jüri başkanı Östlund, 1973'te Ingrid Bergman'dan bu yana Cannes jüri başkanı olan ilk İsveçli isim. Yönetmen 2022'de "Triangle of Sadness" ile 2017'de de "The Square" ile Altın Palmiye kazanmasının yanı sıra 2014 yapımı "Force Majeure" filmiyle Belirli Bir Bakış Jüri Özel Ödülü'nü kazanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top