Hesabım
    Rita Çiftlik'te Açık Hava Sineması Oscar'lı "Balina" Filmiyle Başlıyor!

    İlker Ayrık'ın Beykoz'daki Rita Çiftlik'inde sinema geceleri "Balina" filmiyle başlıyor...

    Beyazperde

    Oyuncu İlker Ayrık’ın eşi Sanem Bağcı Ayrık’la birlikte Beykoz’da, "temiz tarım" ve "tarladan tabağa" konseptlerini birleştirerek hayata geçirdiği Rita Çiftlik'te açık hava sineması başlıyor.

    Çiftlikte Sinema adıyla başlayan açık hava sinema gecelerinin ilk filmi, Darren Aronofsky imzalı "Balina" (The Whale) olacak. Instagram hesabından paylaşılan gönderide şu ifadeler yer alıyor:

    "Çiftliğimizin eşsiz ambiyansında açık hava sinemalarımız başlıyor! Bu muhteşem serüvenin ilk konuğu 3 Oscar ödülüyle Darren Aranofsky’den Balina. Siz de bu keyfi yaşamak istiyorsanız 12 Mayıs Cuma günü 21:00’da Rita Bahçe’ye bekleniyorsunuz."

    En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hong Chau) ve En İyi Makyaj kategorilerinde Oscar adayı olan "Balina", başroldeki Brendan Fraser'ın performansıyla büyük beğeni toplamıştı ve ödül sezonunda adından sıkça söz ettiren Fraser sonunda Oscar'ı da kucakladı. Film ayrıca Brendan Fraser'ı morbid obez Charlie karakterine çeviren makyaj ekibine de Oscar'ı getirdi.

    "Balina"nın konusu kısaca şöyle: Önemli dünya klasiklerinden Moby Dick’teki beyaz balinayı saplantılı derecede seven İngilizce öğretmeni olan Charlie, obezite sorunuyla başa çıkmaya çalışan bir adamdır. Münzevi bir yaşam süren Charlie’nin tek isteği, yıllar önce eşinden ayrılırken terk ettiği kızıyla yeniden iletişim kurabilmektir. Charlie, kızı Ellie’yle yeniden yakınlaşabilmek için elinden geleni yaparken, işler beklenmedik bir şekilde kontrolden çıkar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top