Hesabım
    "Galaksinin Koruyucuları 3" Amerika Gişesi'ndeki Liderliğini Koruyor

    Film, pandemi sonrasında en başarılı 2. hafta performansını göstererek zirvedeki yerini korudu.

    Disney

    Geçtiğimiz hafta 114 milyon dolarlık açılış hasılatıyla ABD gişesinin liderliğini ele geçiren "Galaksinin Koruyucuları 3" vizyondaki ikinci hafta sonunda da gişenin zirvesindeki yerini koruyor. Hafta sonu 60.5 milyon dolar kazanarak Amerika'daki toplam hasılatını 213.2 milyon dolara yükseltti.

    Pandemi sonrası dönemde Marvel Sinematik Evreni filmlerinin gişe hasılatı ikinci hafta sonunda büyük düşüşler yaşıyor. "Eternals", "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", "Thor: Love and Thunder" gibi 4. faz filmlerinin çoğu gişedeki ikinci haftasına %60'ın üstünde düşüşlerle başladı.

    "Galaksinin Koruyucuları 3" ise yalnızca %51'lik bir düşüşle, pandemi dönemi sonrasında gişede en sağlam tutunan Marvel filmi oldu. Filmin küresel hasılatı da şimdiden 475 milyon doları aştı.

    Amerika gişesinin ikinci sırasında 13 milyon dolar kazançla "Süper Mario Kardeşler Filmi" yer alıyor. Filmin Amerika'daki toplam hasılatı 535.9 milyon dolara ulaştı. Aynı zamanda 2023 yılının 1 milyar dolar sınırını aşan ilk ve şimdilik tek filmi de "Süper Mario Kardeşler Filmi" oldu.

    Gişenin üçüncü sırasına 6.5 milyon dolar hasılat ile açılış yapan "Book Club: The Next Chapter" yerleşirken, "Evil Dead Rise" 3.7 milyon dolar ile dördüncü sıraya geriledi. Amerika gişesinin ilk beşini kapatan film ise 2.5 milyon dolar hasılat ile "Are You There God? It's Me, Margaret." oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top