Hesabım
    Ödül Sezonuna Göz Kırpan Müzikal Uyarlaması "The Color Purple"dan İlk Fragman

    Halle Bailey başrollü film, Tony ödüllü Brodway müzikalinden uyarlandı.

    Warner Bros. Pictures, yeni "The Color Purple" film uyarlamasının ilk fragmanını yayınladı. Proje, Alice Walker'ın 1982 tarihli Pulitzer Ödüllü romanından uyarlanan Tony ödüllü sahne müzikaline dayanıyor. Roman, 1900'lerin başında Amerika'nın güneyinde yaşayan siyahi bir kadının kırk yılı aşkın mücadelesini anlatıyor.

    Nettie (Halle Bailey) ve Celie (Fantasia Barrino), kendilerini sürekli yeni bir hayata sahip olmanın hayalini kurarken bulan iki genç kız kardeştir. Hayal ettikleri hayat her gün karşılaştıkları ayrımcılığın ve adaletsizliğin karşısında istediklerinin peşinden gitmelerini sağlayacaktır.

    The Color Purple, daha önce Steven Spielberg tarafından da beyaz perdeye uyarlandı. 1985 tarihli; Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey, Danny Glover gibi isimlerin rol aldığı bu film tam 11 dalda Oscar'a aday gösterildi. Spielberg ve Oprah Winfrey, ödül sezonunda öne çıkması beklenen yeni müzikal uyarlamanın da yapımcılığını üstleniyorlar.

    Spielberg imzalı film romana dayanıyordu. Yeni uyarlama ise ilk olarak 2005 tarihinde Brodway'de sahnelenmeye başlanan ve 2015'te yeniden düzenlenen Tony ödüllü sahne müzikaline dayanıyor. "The Color Purple"da Halle Bailey ve Fantasia Barrino'nun yanı sıra Danielle Brooks, Ciara, Taraji P. Henson, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Louis Gossett Jr. ve David Alan Grier gibi isimler yer alıyor.

    Projenin yönetmen koltuğunda Blitz Bazawule (Beyonce: Black is King) var. "John Wick: Chapter 3 - Parabellum"un sinematografisine imza atan Danimarkalı görüntü yönetmeni Dan Laustsen de filmin görüntü yönetmenliğini üstleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top