Hesabım
    "Ant-Man & The Wasp: Quantumania" Marvel'ın En Kötüleri Arasına Girdi!

    Ant-Man üçlemesini sonlandıran film, Marvel Sinematik Evreni'nin son 12 yıldaki en kötü gişe hasılatını elde etti.

    Disney

    Şubat ayında vizyona giren ve Marvel Sinematik Evreni'nin 5. fazını başlatan "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" filmi, üçlemeyi sonlandırmanın yanı sıra MCU'nun hikayesini gelecekteki "Avengers: The Kang Dynasty" gibi filmlere bağlamak açısından önem taşıyordu. Ancak ne yazık ki izleyicilerden ve eleştirmenlerden geçer not alamadı. Filmin düşük eleştirel puanlarını düşük gişe hasılatı takip etti.

    "Quantumania"nın dünya çapındaki toplam hasılatı 476 milyon dolar oldu. Serinin bir önceki filmi "Ant-Man and the Wasp" 622 milyon dolar, ilk film "Ant-Man" ise 519 milyon dolar hasılat elde etmişti. "Quantumania" hem Ant-Man serisindeki en düşük kazanca imza attı hem de Marvel Studios'un son 12 yıldaki (pandemi dönemi hariç) en kötü gişe hasılatını elde etti.

    Marvel Hayranları Yorgun!

    Filmin geniş bir izleyici kitlesi bulamamasına birkaç faktör katkıda bulundu; ancak, dış nedenlerin hiçbiri filmin kendisinden daha önemli değil. "Quantumania"nın çıkışından önceki 4. faz, serideki en düzensiz dönem olarak hayranlar tarafından çok eleştirildi ama yine de "Spider-Man: No Way Home", "Black Panther: Wakanda Forever" gibi başarılı olan filmler vardı. 5. fazın başlangıcı ise beklentileri karşılamadı.

    "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" hayranların yeni bir aşamaya geçerken görmek istediği kadar güçlü bir film değildi. Bu da gişe hasılatına doğrudan yansıdı. Pandemi döneminde izleyiciyle buluşan MCU filmlerinden "Black Widow" 379 milyon dolar, "Eternals" 402 milyon dolar, "Shang-Chi ve On Halka Efsanesi" ise 432 milyon dolar hasılat elde etmişti. "Quantumania"da ise pandeminin seyirciyi kısıtlayan koşullarından hiçbiri yoktu. Son MCU filmi "Galaksinin Koruyucuları 3"ün henüz vizyona gireli üç hafta olmasına rağmen 660 milyon dolara ulaşması da "Quantumania"nın başarısızlığını göz önüne seriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top