Hesabım
    Harrison Ford, Brad Pitt'le Neden Tartıştıklarını Anlattı

    Ford, Brad Pitt'le yıllar önce yaşadıkları meşhur çatışmayı aydınlattı.

    .

    Efsanevi yönetmen Alan J. Pakula'nın (All the President's Men, Presumed Innocent) yönettiği, Harrison Ford ve Brad Pitt'in başrolleri paylaştığı gerilim filmi "The Devil's Own" (Sessiz Düşman) 1997 yılında vizyona girdi ve bir daha asla bir araya gelmeyen iki başrol oyuncusunun setteki çatışmalarıyla manşetlere taşındı.

    Filmde Brad Pitt, karaborsadan uçaksavar füzeleri elde etmek için Rory Devaney adlı göçmen bir inşaat işçisi kılığında Amerika Birleşik Devletleri'ne gelen IRA üyesi Frankie McGuire'ı oynuyor. İrlandalı-Amerikalı polis çavuşu Tom O'Meara (Harrison Ford) ve ailesi, gerçek niyetinden habersiz olarak kendisine yardım etmeye karar verdiğinde ise planı karmaşıklaşıyor. Ayrıca Tom'un silahsız bir hırsızı sırtından ölümcül bir şekilde vuran ortağını korumak için yalan söylediğine dair bir yan hikaye de var.

    Esquire ile gerçekleştirdiği yeni bir röportajda Ford, o dönemde medyaya yansıyan olayların arka planını aydınlattı ve olanların sorumluluğunu üstlendi:

    "Her şeyden önce, Brad'e hayranım. Bence o harika bir aktör. O gerçekten iyi bir adam. Ama daha önce benim birlikte çalıştığım ama Brad'in çalışmadığı Alan Pakula'ya gelene kadar yönetmen konusunda anlaşamadık.

    Brad'in bu karmaşık karakteri vardı ve ben de iyi ve kötü arasında bir savaş olmasın diye kendi tarafımda bir karmaşıklık olsun istedim... İşte o zaman, o kötü ateş etme olayını buldum.

    Bir yazarla çalıştım - ama sonra birdenbire çekim yapmaya başladık ve Brad'le üzerinde anlaştığımız bir senaryomuz yoktu. Bu konuda her birimizin farklı fikirleri vardı.

    Neden kendi bakış açısıyla kalmak istediğini anlıyorum ve ben de kendi bakış açımla kalmak istedim - ya da kendi bakış açımı empoze ediyordum ve Brad'in hissettiğinin bu olduğunu söylemek doğru olur. Karmaşıktı. Filmi çok beğendim. Çok fazla."

    Brad Pitt, o zamanlar verdiği röportajlarda filmin setinde yaşananlar hakkında oldukça öfkeli görünüyordu ve filmi gördüğü en sorumsuz film yapımcılığı olarak nitelendiriyordu. 1997'de Newsweek'e şunları söyledi: "Senaryomuz yoktu. Aslında harika bir senaryomuz vardı ama çeşitli nedenlerle fırlatılıp atıldı."

    Birkaç ay sonra biraz daha sakinleşmiş görünüyordu ve Rolling Stone'a Ford'u "kesinlikle havalı" olarak tanımlayarak şunları söylemişti: "Şimdiye kadar oynadığım en zor filmdi. Ama kontrolden çıkmış egolar ve karavanlarda saklanan insanlar hakkındaki haberlere gelince, durum böyle değildi."

    1998'de bir trafik kazasında hayatını kaybeden Pakula'nın son filmi olan "The Devil's Own", zayıf eleştirel tepkiler alan ve 86 milyon dolarlık bir bütçeden dünya çapında 140,8 milyon dolar kazanan bir fiyasko olarak görüldü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top