Hesabım
    Yeni "Bambi" Uyarlamasına Oscar'lı Dokunuş

    Disney'in canlı-aksiyon "Bambi" filmini Oscar'lı Sarah Polley yönetecek.

    .

    "Women Talking" filmi ile bu yıl En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını kazanan oyuncu, yönetmen ve senarist Sarah Polley, Disney'in canlı aksiyon "Bambi" uyarlamasını yönetmek için son görüşmelerde bulunuyor.

    Şu anda geliştirilme aşamasında olan proje hakkında çok fazla ayrıntı paylaşılmadı ancak altı kez Grammy ödüllü yıldız Kacey Musgraves'in müziklerini içeren bir müzikal olması bekleniyor.

    Disney, proje için ilk olarak 2020'nin başlarında yazarlar Geneva Robertson-Dworet ve Lindsey Beer'i işe aldı. Senaryonun en son taslağını ise Micah Fitzerman-Blue ve Noah Harpster yazdı.

    Felix Salten'in 1923 tarihli romanından uyarlanan büyüme hikayesi, bir trajediyle sarsılan Bambi adlı genç bir geyiği konu alıyor. 1942 yapımı orijinal film, Disney'in beşinci animasyon filmiydi ve dünya çapında 267 milyon dolar hasılat elde ederek Oscar adaylığı kazandı. Bambi'nin annesinin ölümünün ünlü tasviri, yıllar boyunca birçok nesli travmatize etti.

    Filmin yapımcılığını Chris ve Paul Weitz'in "Depth of Field" şirketi üstlenecek, ancak şu anda grev koşulları göz önüne alındığında projenin ne zaman ilerleyeceği belirsiz.

    "Stories We Tell" ve "Take This Waltz" filmlerine imza atan Sarah Polley, Disney'in canlı-aksiyon uyarlamaları için anlaştığı son prestijli yönetmen olacak. Diğer yönetmenler arasında, "Moana" uyarlamasını yönetecek olan Thomas Kail (Hamilton), "Snow White"ı yöneten Marc Webb (The Amazing Spider-Man) ve "Mufasa: The Lion King"i yönetecek olan Barry Jenkins (Moonlight) yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top