Hesabım
    Christopher Nolan: Oppenheimer'ı İzleyenler Korkudan Konuşamıyor!

    Nolan, gelecek ay vizyona girecek olan filminin ilk gösterimlerini anlattı.

    "Oppenheimer" yönetmeni Christopher Nolan, yaklaşan tarihi destanının erken gösterimler sırasında izleyiciler üzerinde yarattığı etkiyi anlattı ve bazı insanların güçlü bir duygusal tepki gösterdiğini vurguladı.

    Amerikalı teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın hayatı ve kariyerine dayanan film, İkinci Dünya Savaşı sırasında ilk atom bombasının yaratılışını anlatıyor. Oppenheimer'a Cillian Murphy'nin hayat verdiği filmin Matt Damon, Robert Downey Jr., Emily Blunt gibi isimlerden oluşan yıldızlarla dolu bir kadrosu var.

    Hem gerçek bir insanın hayatını ele alması hem de R derecelendirmesi (+18) almasıyla "Oppenheimer" Nolan'ın önceki filmlerinden oldukça farklı görünüyor. Filmin vizyona girmesine bir ay kala Wired ile konuşan Christopher Nolan, ilk gösterimlerinin nasıl gittiğinden bahsetti:

    Bazı insanlar filmden tamamen harap olmuş bir şekilde ayrıldı. Konuşamadılar. Demek istediğim, tarihte ve temellerde var olan bir korku unsuru var. Ama karakterlerin sevgisi, ilişkilerin sevgisi şimdiye kadar yapmadığım kadar güçlü.

    "Memento" ve "Insomnia" gibi önceki filmlerin dışında Nolan, son 20 yıldır büyük bütçeli gişe rekorları kıran filmler yapmaya odaklandı. Filmleri genellikle çok fazla aksiyon ve sıklıkla bilim kurgu unsurlarını içerir. "Oppenheimer", büyük bir bütçeye sahip olmasına rağmen, bu unsurların hiçbirinin yer almayacağı bir film gibi görünüyor.

    Bunun yerine Nolan, görünüşe göre daha önce hiç olmadığı gibi karakterin derinliklerine inecek ve insanlık tarihindeki en tehlikeli varlığı yaratan adamı derinlemesine inceleyecek. Seyirciler gerçekten gösterimlerden korku içinde ayrılıyorsa, film, insanlığın yok oluşuna ilişkin fikirleri düşünceli ve ciddi bir şekilde kullanıyor olabilir.

    Bu benzersiz yaklaşım yalnızca genel izleyiciler için değil, aynı zamanda tarihçi ve Oppenheimer biyografisinin yazarı Kai Bird için de etkili. Bird, filmin bilim ve teknolojinin kullanımıyla ilgili ciddi tartışmalara yol açabileceğini düşünüyor.

    "Oppenheimer" 21 Temmuz'da sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top