Hesabım
    Şahan Gökbakar'dan Yerli İçerikleri Kaldıran Disney+'a Tepki!

    Disney+ yerli yapımları neden kaldırdı?

    .

    Yeni yerli projeler almayı durduracağı açıklanan Disney+'ın kütüphanesindeki "Aktris" ve "Arayış" harici tüm orijinal yerli yapımlarını kaldırması Şahan Gökbakar'ın da tepkisini çekti.

    "Recep İvedik 7" filmini sinemalarda gösterime sokmak yerine Disney+ ile anlaşma yapan Gökbakar, filminin platformdan kaldırılması üzerine Instagram'dan bir açıklama yayınlayarak seyircilerden özür diledi. Gökbakar'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

    "Disney başkanı Bob Iger beyin aldığı kararla strateji değişikliği yapmışlar ve birçok ülkede yerel içerikleri platformdan atmışlar. Atmışlar diyorum çünkü bizim de 1 hafta evvel haberimiz oldu. Bob Iger'ın aldığı bu karara, Disney+ Türkiye yönetiminin de çok üzgün olduğunu yakından biliyorum.

    Milyonlarca seyircimizin biz yalnızca bu platformdayız diye Disney+'a üye olduğunun farkındayım ve kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum. Böyle bir kararı bu kadar keyfe keder, seyircisine tek açıklama yapmadan alan ve üyelerini bu kadar umursamayan Disney Plus2ın yaptığınnı çok yanlış buluyorum.

    5 yıl boyunca sadece Disney'de olup yayınlanmamak ve seyircimden uzak kalmak benim için kabul edilebilir değil. Mutluluğum Disney gibi bir platformda dünya rekoru kırmış olmamız ve bunun gururu.

    Hepinize çok teşekkür ediyorum ve emin olun yakın zamanda yeniden birlikte olacağız."

    Şahan Gökbakar

    Disney+ yerli içerikleri neden kaldırdı?

    Disney+'ın yerli yapımları kaldırmasının arkasında ise şirketin tasarruf planı yer alıyor. İkinci çeyrekteki mali sonuçlar karşısında Disney'in içerik iyileştirme yaklaşımındaki stratejik değişikliklerle uyum sağlamak ve yaklaşık 1.8 milyar dolar tasarruf etmek için atılan bir adımın parçası olarak Disney+, Hulu ve Star+ dahil olmak üzere yayın platformlarından bazı programların kaldırılacağı duyuruldu.

    "Recep İvedik 7", "Bursa Bülbülü", "Kral Şakir Geri Dönüşüm", "Ben Gri", "Dünyayla Benim Aramda" gibi yerli yapımların yanı sıra "Crater", "More Than Robots", "Willow", "The Mysterious Benedict Society", "Better Nate Than Ever" gibi içerikler de platform kütüphanesinden silindi.

    Çoğunlukla yerli yapımların kaldırılması ise Disney CEO'su Bob Iger'in daha az yerel orijinal içerik yapacaklarına ve küresel yayınlara öncelik vereceklerine dair son yorumlarını doğruluyor. "Atatürk" dizisinin uluslararası alanda tepki çekmesi nedeniyle Türkçe içeriklerin kaldırıldığı yönündeki iddialara ise platform diziden yeni bir fragman yayınlayarak cevap verdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top