Hesabım
    2023'ün İlk Yarısında En Çok Kazanan Filmler

    Yılın ilk altı ayında en çok hangi filmler kazandı?

    Beyazperde

    2023 yılının ilk yarısını geride bıraktığımız şu günlerde, gözümüzü çok yakında vizyona girecek olan "Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma - Birinci Bölüm", "Barbie", "Oppenheimer" gibi filmlere dikmiş durumdayız. Özellikle "Barbie" ve "Oppenheimer"ın gişe savaşından hangi filmi galip çıkacağını merakla bekliyoruz.

    Ancak bu dosyamızda, gelecek filmlere dair heyecanımızı biraz duraklatıp yılın ilk altı ayında vizyona giren filmlere geri dönüyoruz ve dünya çapında en çok kazanan filmlere bakıyoruz.

    2023'te küresel gişede 1 milyar dolar sınırını geçmeyi yalnızca "Süper Mario Kardeşler Filmi" başardı. Yılın devamında gelecek filmlerin Mario'nun tahtını sarsmayı başarıp başaramayacağını bilmiyoruz fakat şu ana kadar, değil 1 milyar dolara yaklaşmak, 900 milyon dolar sınırını aşmayı başaran herhangi bir film olmadı.

    Marvel filmleri her zamanki gibi listede ilk sıralarda yer alırken, "Hızlı ve Öfkeli", "John Wick", "Transformers" gibi uzun soluklu serilerin son filmleri de yılın en çok kazananları arasında yer alıyor. İşte 2023'ün ilk yarısında küresel çapta en çok hasılat elde eden 20 film...

    Kaynak: Box Office Mojo

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top