Hesabım
    Robin Williams'ın Neredeyse "Batman Forever"da Oynayacağı Ortaya Çıktı

    Filmin senaristi Akiva Goldsman, Riddler rolü için Robin Williams ile görüştüğünü açıkladı.

    Beyazperde

    1995 tarihli "Batman Forever" filminde, Val Kilmer'ın canlandırdığı Kara Şövalye en meşhur düşmanlarından biri olan Riddler ile karşı karşıya geldi. Filmde Riddler/Edward Nygma rolünü Jim Carrey canlandırdı ancak şimdi ortaya çıktı ki aslında bu rol için başka bir komedyen/aktör düşünülüyordu. Filmin senaristi Akiva Goldsman, The Playlist ile gerçekleştirdiği röportajda Riddler rolü için Robin Williams ile görüştüğünü açıkladı.

    1992 yılında izleyicilerle buluşan "Batman Returns" filminin ardından Joel Schumacher, Tim Burton'ın yerine yönetmen koltuğuna geçti. "Ben 'Batman Forever'a geldiğimde henüz hiçbir oyuncu seçilmemişti, [Batman rolünde] hala Michael Keaton olacaktı" diyen Goldsman, sözlerine şöyle devam etti: "Özgür hareket edebileceğimi düşündüm. Henüz yapımcı değildim... Nasıl çalıştığını tam olarak anlamadım. Bu yaşımda sahip olduğum erişime sahip değildim. Bence Val [Kilmer] oyuncu kadrosuna alınmamıştı ya da yeni alınmıştı ve Robin Williams hala projeye dahildi."

    Goldsman ayrıca Robin Williams ile Riddler konusunda yaptığı görüşmelerin nasıl geçtiğini de anlattı: "Öyle bir haldeydi ki, 'deha' doğru kelime değil, sanki kafasını açmış gibiydi ve evren onunla konuşacaktı. Çok güzel ve çok nazikti."

    Ancak sonunda rol onun yerine Carrey'e gitti. Goldsman, "Nihayetinde, o ve Joel aynı fikirde değildi" dedi, "Jim [Carrey] geldi. Jim harikaydı." Michael Keaton da Schumacher'in Batman serisine ilişkin vizyonuna katılmadığı için rolden ayrılmış ve yerine Val Kilmer gelmişti.

    Robin Williams, "Batman Forever"dan önce, 1989'un "Batman" filminde Joker rolünü oynamakla ilgileniyordu ne var ki bu rol de sonunda Jack Nicholson'ın oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top