Hesabım
    "Barbie" Sadece Başlangıç: Mattel Oyuncaklarına Dayanan 45 Film Yolda!

    Mattel oyuncaklarına dayanan filmler birkaç yıl içinde gelmeye başlayacak...

    Beyazperde

    Görünüşe göre yılın en çok beklenen filmlerinden biri olan "Barbie", oyuncak firması Mattel için sadece küçük bir başlangıç, çünkü New Yorker'ın bildirdiğine göre, Mattel oyuncaklarına dayanan 45 film daha geliştirme aşamasında!

    Greta Gerwig'in yönettiği "Barbie"de Margot Robbie ünlü oyuncak bebeğe hayat veriyor ve Barbie dünyasından çıkıp gerçek hayatta bir maceraya atılıyor. Filmin görkemli pazarlama kampanyasının yarattığı olumlu tepki gişede de başarıyı getirecek gibi görünüyor.

    New Yorker'ın haberine göre, "Barbie" filmine verilen olumlu tepkiler Mattel'in diğer birçok oyuncak markası için potansiyel filmleri geliştirme aşamasına neden oldu. Bunların şimdilik yalnızca 13 tanesi açıklandı.

    J.J. Abrams'ın yöneteceği Hot Wheels filmi ve Daniel Kaluuya'nın A24 filmlerine benzeyen bir yetişkin filmi olacağı söylenen Dinozor Barney filminin yanı sıra, kart oyunu Uno, oyuncak bebek American Girl, astronot oyuncağı Majot Matt Mason gibi Mattel markaları da gelecek yıllarda kendi filmlerine kavuşabilir. Ancak tabii ki 45 proje içinde, geliştirme aşamasında takılan meyvesini veremeden iptal edilenler de olacaktır.

    Projelere farklı yapım şirketleri dahil olsa da hepsine Mattel Films liderlik edecek. Bu da oyuncak markalarına dayanan yeni bir sinematik evrenin kapılarını aralayabilir. Ancak her biri farklı tarzlarda olacak ve farklı seyirci gruplarını hedefleyecek gibi duran filmleri bir araya getirmek muhtemelen zor olacaktır. Yine de bu, Mattel'in filmler arasında küçük selamlar göndermesine engel değil.

    Planlanan her filme, "Barbie" kadar emek harcanırsa, Mattel popüler oyuncaklar yapmanın yanı sıra başarılı bir film şirketi haline gelebilir. Ancak başarılarını ve geliştirmekte oldukları onlarca filmin kaderini nihai olarak büyük beklenti yaratan "Barbie"nin gişe performansı belirleyecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top