Hesabım
    "Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma" Amerika Gişesinin Zirvesinde!

    Film dünya çapında 235 milyon dolar açılış hasılatı elde etti!

    Paramount Pictures

    Görevimiz Tehlike serisinin 7. filmi olan "Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma - Birinci Bölüm" ilk hafta sonunda 56 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek ABD Box Office listesine zirveden giriş yaptı.

    Çarşamba günü vizyona giren filmin ilk beş günlük hasılatı 80 milyon dolar oldu. "Ölümcül Hesaplaşma" böylece, ilk beş gününde 78.8 milyon dolar kazanan "Görevimiz Tehlike 2"yi geride bırakarak serinin en başarılı filmi oldu. Ancak hafta sonu hasılatları açısından 6. film olan "Mission Impossible Fallout" 61.2 milyon dolar ile hala bir numarada.

    Tom Cruise'ın bir kez daha ajan Ethan Hunt olarak izleyici karşısına çıktığı "Ölümcül Hesaplaşma"nın dünya çapındaki hasılatı ise 235 milyon dolar. Film, 250 milyon dolarlık tahminlerin altında kalmış olsa da ABD dışındaki pazarlarda büyük bir başarıya ulaştı.

    İnanç temelli bir dram filmi olan "Sound of Freedom" ikinci haftasında 27 milyon dolar kazanarak, Amerika gişesinin ikinci sırasındaki yerini korurken geçen haftanın gişe lideri "Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı" 13 milyon dolarla üçüncü sıraya geriledi.

    "Indiana Jones ve Kader Kadranı" 3. hafta sonunda 12 milyon dolarla gişenin dördüncü sırasında yer aldı ve Kuzey Amerika'daki toplam hasılatını 145 milyon dolara yükseltti. Vizyondaki beşinci hafta sonunda 8.7 milyon dolar kazanan Disney - Pixar animasyonu "Elemental" ise beşinci sırada kendisine yer buldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top