Hesabım
    John Cusack, Hollywood Stüdyolarının Açgözlülüğünü Eleştirdi

    Senaristlerin ve oyuncuların grevi devam ederken John Cusack da eleştiri oklarını Hollywood'a yöneltti.

    .

    SAG-AFTRA (Oyuncular Birliği) grevi devam ederken, aktör John Cusack (High Fidelity, 2012, Identity) Twitter'da Hollywood stüdyolarını açgözlülükleriyle eleştiren bir hikaye paylaştı.

    Oyuncu, 1989'da Cameron Crowe'un klasik gençlik romantizm filmi "Say Anything"de rol aldı. Film, mezuniyetlerinin ardından sınıf birincisi olan kıza (Ione Skye) aşık olan sıradan bir öğrenci hakkındaydı. Cusack'in ona hala aşık olduğunu bildirmek için yatak odası penceresinin dışında başının üzerinde bir müzik seti tuttuğu çok ünlü sahne de bu filmde yer alıyor.

    "Say Anything" o zamanlar 20 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti ve çok kazanan bir film değildi, ama eleştirel açıdan başarılı bulunmuştu ve yıllar boyu süren güçlü bir mirası olduğu zaman içinde anlaşıldı.

    Cusack gönderisinde, filmin gişe hasılatından hiçbir yüzde almadığını, üstelik stüdyo tarafından kendisine filmin aslında 44 milyon dolar kaybettiğinin söylendiğini açıkladı:

    "Hiç para görmeyi beklemiyordum ama film oldukça ünlü oldu. Yaklaşık 10 yıl önce, raporlamak zorunda oldukları mali tablolara tekrar baktım ve filmden 44 milyon dolar KAYBETtiklerini iddia etmeleri beni şok etti. Vay canına, neredeyse Fox'u iflas ettiriyordum! (Tam olarak değil). Filmin yapımı yaklaşık 13 milyona mal oldu - ve o zamanlar gösterime girmek için harcanan para çok azdı - bu film her yıl milyonlar kaybetti! Düzgün bir muhasebe numarası, sence de öyle değil mi?"

    Cuscack ayrı bir paylaşımda Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği'nin (AMPTP) yapay zeka aracılığıyla arka plan oyuncularından "kurtulma" girişimini eleştirdi:

    "Stüdyolar ekstraların bir gün çalışmasını istiyor. Onları tarayın - benzerliklerine sonsuza kadar sahip olun - ve onları işten çıkarın - ekstralarla duracaklarını mı düşünüyorsunuz? YZ budur - dev bir metin yazarlığı, kimlik hırsızlığı"

    SAG-AFTRA üyeleri, iyileştirilmiş ücretler, adil çalışma şartları ve Yapay Zeka kullanımı konusundaki düzenlemeler gibi taleplerle, 1 Mayıs'tan beri grevde olan Amerika Yazarlar Birliği'ne (WGA) 14 Temmuz'da katıldı. Bu, Hollywood'da 1960'tan beri yaşanan ilk çifte grev.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top