Hesabım
    Şifre Paylaşımını Kaldıran Netflix'in Abone Sayıları Tavan Yaptı

    Netflix'in kullanıcıların şifre paylaşımını engelleme planı işe yaradı.

    .

    Netflix'in şifre paylaşımı kısıtlaması, umduğu etkiyi yarattı ve şirket geçtiğimiz çeyrekte küresel olarak 5.9 milyon yeni abone kazanarak toplam 238.3 milyon aboneye ulaştığını duyurdu.

    Kanada, İspanya, Portekiz gibi ülkelerin ardından Mayıs ayında ABD'de de başlayan bu uygulamada, ortak Netflix hesabı kullanan tüm kullanıcılar aynı evde yaşamak zorunda. Hesabın birincil kullanıcısı ile aynı evde yaşamayan "ortaklar" ise abonelik ücretine ek olarak ayda 7.99 dolar ödeyerek aynı şifreden yararlanmaya devam edebiliyorlar.

    Netflix, Şifre Paylaşımını Engellemeye Amerika'dan Başladı

    Uygulamanın faaliyete geçirildiği ülkelerin artmasıyla birlikte Netflix'in abone sayısı ve kazancı da arttı. Toplam gelir, beklenen 8.6 milyar dolar yerine 8.2 milyar dolar olarak geldi, ancak şirketin geçen yılın aynı döneminde sadece 13 milyon dolar olan serbest nakit akışı 1.34 milyar dolara yükseldi.

    Hissedarlara yazılan bir mektupta, uygulamanın nispeten sorunsuz gittiğini ve "iptal tepkisinin düşük olduğunu" yani çok az kişinin protesto için aboneliğini tamamen iptal etmeyi seçtiği belirtiliyor. Buna karşılık tüm bölgelerde gelir ve abonelik seviyeleri arttı.

    Bu haber, Netflix'in ABD ve Birleşik Krallık'ta "Temel Abonelik" planını kaldırıp onun yerine "Reklamlı Temel Abonelik" planını getirmesinden hemen sonra geldi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Netflix 2023'te Şifre Paylaşımını Engelleyecek
    • Netflix, Şifre Paylaşımını Engellemeye Amerika'dan Başladı
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top