Hesabım
    "Barbie" ve "Oppenheimer" Amerika Gişesini Salladı!

    Barbie, 155 milyon dolar hasılatla açılışını zirvede gerçekleştirdi...

    Warner Bros., Universal

    Yılın en çok beklenen filmleri olan "Barbie" ve "Oppenheimer" nihayet vizyona girdi ve harahretli gişe tahmini tartışmaları yerini gerçek verilere bıraktı. ABD gişesinde çok güçlü açılış yaparak beklentilerin üstünde bir performans sergileyen filmler, aynı zamanda bazı rekorlara da imza attılar.

    Cuma günü 70.5 milyon dolarla açılış yaparak 2023'ün en iyi ilk gün hasılatına imza atan "Barbie"nin Kuzey Amerika'daki toplam açılış hasılatı 155 milyon dolar oldu. Film böylece Amerika gişesinde yılın en iyi açılışına imza attı.

    Film ayrıca, bir kadın yönetmen tarafından yönetilen filmler arasında en iyi ikinci açılış, bir oyuncak markasına dayanan filmler arasında en iyi açılış gibi rekorlara da imza attı. "Barbie"nin Amerika dışındaki pazarlardan elde ettiği gelir ise 182 milyon dolar. Yani film dünya çapında elde ettiği 337 milyon dolarla, yaklaşık 250 milyon dolar olan yapım ve tanıtım maliyetini çoktan geri kazandı.

    Christopher Nolan imzalı "Oppenheimer" ise 80.5 milyon dolar ile beklentilerin çok üstünde bir açılış hasılatına imza atarak ABD gişesinin 2. sırasına yerleşti. Nolan filmleri arasında en yüksek açılışı yapan üçüncü film olan "Oppenheimer", dünya çapında elde ettiği 174 milyon dolarlık açılış hasılatı ile tüm zamanların en iyi biyografi filmi açılışına imza attı.

    İki film birlikte, Amerika gişesinde 235 milyon dolar, dünya çapında ise 511 milyon dolar kazanarak büyük bir başarıya ulaştılar.

    Amerika gişesinin ilk beşine bakmaya devam ettiğimizde; 3. sırada, gişede beklenmedik bir başarı gösteren inanç temelli dram filmi "Sound of Freedom" var. Vizyondaki üçüncü haftasında 20 milyon dolar kazanan film, toplamda 125 milyon dolara ulaştı.

    Geçen haftanın gişe lideri olan ancak "Oppenheimer"ın vizyona girmesiyle Kuzey Amerika'daki tüm IMAX salonlarından çıkmak zoruna kalan "Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm" vizyondaki ikinci haftasında 20 milyon dolar kazanarak 4. sıraya geriledi. 5. sırada ise 6.7 milyon dolar ile "Indiana Jones ve Kader Kadranı" yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top