Hesabım
    Kenneth Branagh, Agatha Christie Uyarlamalarına Devam Edecek

    Branagh "Venedik'te Cinayet" ile bir kez daha Dedektif Poirot olarak geri dönüyor.

    .

    Kenneth Branagh, 2017 tarihli "Doğu Ekspresi'nde Cinayet" ve 2022 tarihli "Nil'de Ölüm"ün ardından, üçüncü Agatha Christie uyarlaması "Venedik'te Cinayet" ile 15 Eylül'de geri dönüyor.

    İlk iki uyarlama, Christie'nin daha çok bilinen ve daha önce de sinemaya uyarlanan eserlerine dayanıyordu ancak "Venedik'te Cinayet"in uyarlandıdığı "Hallowe’en Party" hikayesi, David Suchet başrollü "Agatha Christie's Poirot" dizisinin bir bölümü haricinde daha önce ekrana uyarlanamdı.

    Doğaüstü korku öğeleri de içeren bu yeni filmde Branagh hem Poirot rolüne hem de yönetmen koltuğuna geri döndü. Önceki filmler gibi kalabalık olan oyuncu kadrosunda ise Michelle Yeoh, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Kelly Reilly, Emma Laird, Kyle Allen, Camille Cottin, Ali Khan ve Riccardo Scamarico gibi isimler yer alıyor.

    Hayranların Branagh'ın Christie uyarlamalarıyla ilgili merak ettiği önemli bir soru, "Venedik'te Cinayet" ile birlikte bir üçlemeye dönüşen seri böylece sonlanacak mı yoksa yeni filmler gelmeye devam edecek mi sorusuydu. Branagh'ın kendisi değil ancak filmlerin yapımcısı James Prichard bu konuda olumlu bir güncelleme paylaştı.

    Total Film ile yaptığı bir röportajda Prichard, "Venedik'te Cinayet"in başarılı olması durumunda en azından dördüncü bir Poirot filmine kesinlikle yeşil ışık yakılacağını, hatta daha fazlasının da yolda olabileceğini söyledi: "Ken daha fazlasını yapmak istiyorsa ve Michael daha fazlasını yazmak istiyorsa, kesinlikle bir tane daha yaparız. Hâlâ kullanılacak çok malzeme var, bu yüzden ilhamımız bitmeyecek."

    Dedektif Hercule Poirot, Christie'nin 33 romanında ve 51 kısa hikayesinde yer alıyor. Dolayısıyla Kenneth Branagah devam filmleri konusunda hiçbir zaman hikaye sıkıntısına düşmeyecek diyebiliriz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top