Hesabım
    Peter Jackson'dan Merakla Beklenen Korku Filmi "Talk To Me"ye Büyük Övgü!

    A24 imzalı korku filmi "Talk To Me" (Konuş Benimle) 1 Eylül'de sinemalarda!

    A24

    Son zamanlarda büyük beğeni toplayan ve müthiş gişe getirisi sağlayan bağımsız stüdyo A24, yeni korku filmi "Talk To Me" (Konuş Benimle) ile kendine yeni bir hayran buldu.

    Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin Yeni Zelandalı efsane yönetmeni Peter Jackson, projeye hayranlık dolu bir açıklama yaptıktan sonra, film yapımcılarının çerçeveletip asabileceği bir poster alıntısı da verdi. Jackson, geçtiğimiz günlerde Ahi Films'e (Newshub aracılığıyla) yaptığı açıklamada "Talk To Me" için şunları söyledi:

    "Mümkün olan en iyi şekilde, amansızca korkutucu ve rahatsız edici. 'Talk to Me' sadece iyi değil - çok çok iyi. Yıllardır keyifle izlediğim en iyi, en yoğun korku filmi!"

    Eski Youtuber kardeşler Michael ve Danny Philippou'nun ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olan film, mumyalanmış bir eli kullanarak ruhların canlanmasını sağlayan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Gençler ruhları nasıl canlandıracaklarını keşfederken bu yeni heyecana bağımlı hale gelir ve korkunç doğaüstü güçleri uyandırırlar.

    Filme hayranlığını dile getiren Jackson, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden önce korku türünde beğenilen filmlere imza attı. Kariyerinin başlarında "Bad Taste" (1987) ve "Braindead" (1992) gibi filmlerle korku-komediye daldı ve vahşet ile mizahı benzersiz bir şekilde harmanlama becerisini sergiledi. Bu filmler, sınırlı bir bütçeyle bile onun farklı tarzını ve yaratıcılığını sergiledi.

    Ancak Jackson'ın psikolojik açıdan karmaşık ve rahatsız edici bir anlatı oluşturma yeteneğini tam olarak gösteren, 1994 yapımı filmi "Heavenly Creatures"dı. Gerçek bir hikayeye dayanan film, iki genç kız arasındaki, şok edici bir şiddet eylemiyle sonuçlanan takıntılı dostluğu ele alıyordu ve bir yönetmen olarak çok yönlülüğünün altını çiziyordu.

    "Talk To Me"nin prömiyeri bu yıl Sundance Film Festivali'nde yapıldı ve övgü dolu eleştirilerle karşılandı. O zamandan beri Berlinale, SXSW ve Overlook Festival'de gösterilen filmin "Talk 2 Me" adlı devam halkasına da resmen yeşil ışık yakıldı.

    4.5 milyar dolar gibi oldukça düşük bir bütçeye sahip olan film şimdiye kadar ki gösterimlerinde, Kuzey Amerika'da 37 milyar dolar, dünya çapında toplamda ise 47 milyar dolar kazandı. "Talk to Me" ülkemizde 1 Eylül'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top