Hesabım
    ABD Box Office: "Gran Turismo" & "Barbie" Zirvede!

    Amerika gişesinde "Gran Turismo" küçük bir farkla "Barbie"yi geçerek ilk sırada yer aldı.

    .

    ABD Box Office listesindeki liderliğini dört hafta boyunca koruduktan sonra, geçtiğimiz hafta "Blue Beetle" filmine kaptıran "Barbie" bu hafta da ikinci sıradaki yerini koruyor. Amerika gişesinin yeni lideri ise, çok küçük bir farkla "Barbie"nin zirveye yeniden çıkmasını engelleyen "Gran Turismo" oldu.

    Sony'nin aynı adlı yarış simülasyonuna dayanan "Gran Turismo" 17.3 milyon dolar ile açılış yaparak gişenin birinci sırasına yerleşirken, 17.1 milyon dolarla "Barbie" ikinci sırada kaldı. Yaklaşık 60 milyon dolar bütçesi olan "Gran Turismo" için bu açılış hasılatı iyi bir başlangıç değil ve filmin kazançlı hale gelmesi için ağızdan ağza yayılan olumlu yorumlarla daha fazla seyirciyi kendisine çekmesi gerekiyor.

    "Gran Turismo"nun gişede ivme kazanıp kazanamayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz, diğer yadan "Barbie"nin Kuzey Amerika'daki toplam hasılatı 600 milyon dolara yaklaşmak üzere ve film dünya çapında kazandığı 1 milyar 340 milyon dolar ile Warner Bros'un en çok kazanan filmi haline geldi.

    Geçtiğimiz hafta açılışını gişenin ilk sırasında gerçekleştiren DC filmi "Blue Beetle" bu hafta 13 milyon dolar kazanarak üçüncü sıraya yerleşti. Filmin Amerika'daki toplam hasılatı ise 46.3 milyon dolara ulaştı. 100 milyon dolarlık bir yapım bütçesine sahip olan "Blue Beetle" böylece DC Genişletilmiş Evreni'nin hayal kırıklıklarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

    Amerika gişesinin dördüncü sırasında 9 milyon dolarla "Oppenheimer" yer alırken, 6.1 milyon dolarla "Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası" ilk beşi tamamlıyor.

    Toplam hasılatını 300 milyon dolara çıkaran "Oppenheimer", "Inception"ı geçerek Amerika'da, Batman serisi haricinde, en çok kazanan Christopher Nolan filmi oldu. "Oppenheimer"ın küresel hasılatı ise 777 milyon dolara ulaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top