Hesabım
    “Yurt” Filmine Venedik Film Festivali’nden Alkışlar

    Nehir Tuna’nın ilk uzun metraj filmi “YURT”, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yaptı.

    .

    Nehir Tuna’nın ilk uzun metraj filmi “YURT”, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yaptı. Beş dakika boyunca ayakta alkışlanan filmin galasına; yönetmen Nehir Tuna, oyuncular Doğa Karakaş, Can Bartu Aslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer, Didem Ellialtı, görüntü yönetmeni Florent Herry, yapımcı Tanay Abbasoğlu ve ortak yapımcılar Dorothe Beinemeier ile Thierry Lenouvel katıldı.

    Çıkan ilk eleştiriler ise övgülerle dolu: Hollywood Reporter, “1960’ların etkilerini taşıyan olgun ve bilinçli bir sinema diline sahip” derken; çıkan diğer yayınlarda “Sinematik bir mücevher”, “Birinci sınıf bir yapım”, “Sağlam ve iyi yazılmış bir film” yorumları yapıldı.

    .

    30 Ağustos’ta başlayan ve bu yıl seksenincisi düzenlenen festivalin Orizzonti (Ufuklar) bölümünde yarışan film, dini yurtta kalan on dört yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in yaşadıklarını konu alıyor. Bir TN Yapım filmi olan ve Red Balloon Film (Almanya) ile Ciné Sud Promotion’ın (Fransa) ortak yapımcısı olduğu “YURT”un Fransa dağıtımını Dulac Distribution yaparken, dünya satışını da Pyramid Internationale üstlendi. Festivalin ödülleri 9 Eylül Cumartesi akşamı açıklanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top