Hesabım
    En Fazla İçerik İptal Eden Dijital Platform Hangisi?

    Son zamanlarda Disney+, HBO Max, Netflix gibi platformlar sık sık içerik iptalleriyle gündeme geliyorlar...

    .

    Yeni bir araştırma, hangi yayın platformunun en çok içerik iptal ettiğini ortaya koydu ve ilginç bir şekilde, yıllar boyu sevilen pek çok dizisini iptal ederek hayranların tepkisini çeken Netflix ilk sırada değil.

    Tek seferlik DVD kiralama şirketi Netflix'in 2007'de yayın hizmetini başlatmasından bu yana, başka platformlar da ortaya çıktı ve aralarında zorlu bir rekabet ortamı doğdu. Yeni yayıncılık çağının popülerliğine rağmen, platformların ilk etapta tutunmalarını sağlayan orijinal şovlarını iptal etme ve hatta bu tür içeriklerini kataloglarından kalıcı olarak kaldırma yönünde gözle görülür bir eğilimi var.

    Geçtiğimiz yaz boyunca Disney+'ın "Atatürk" dizisini iptal etmesiyle birlikte ülkemizde de tartışmaların odağı olan bu durum, özellikle son yıllarda o kadar yaygınlaştı ki platformlar artık yalnızca beklenen izlenme rakamlarına ulaşamadı diye gelecek sezonları değil; çekimleri tamamlanan ancak hiç yayınlanmayan film ve dizileri de vergi indirimi alarak tasarruf sağlamak amacıyla iptal ediyor.

    Disney+'ın "Atatürk" Dizisi Fox'ta Yayınlanacak

    Peki hangi dijital platform en çok iptal etme oranına sahip? Variety'de yayınlanan yeni bir rapora göre, bu onur Warner Bros. ve HBO'nun ortak sahibi olduğu yayın platformu Max'e (eski adıyla HBO Max) ait! Araştırma şimdiye kadar Max'in programların %26,9'unu iptal ettiğini ortaya koyuyor; bu oran, tüm büyük yayıncıların toplam iptal oranından %12,2 daha yüksek olmasıyla dikkat çekiyor.

    Bu yüksek oranın arkasında ise yakın zamanda gerçekleşen Warner Bros. - Discovery birleşmesi de dahil olmak üzere bazı önemli faktörler yer alıyor. Warner Bros. Discovery'nin yeni CEO'su David Zaslav önderliğinde alınan maliyet düşürücü önlemler nedeniyle Max'in eski içeriklerinin bir kısmı platformdan kaldırıldı.

    Örneğin, "Westword"ün 5. sezonu aniden iptal edildi ve daha sonra vergi indirimi sağlamak içinn platformdan tamamen kaldırıldı. Aynı şekilde platform için çekilen "Batgirl" filminin iptali de büyük tepki toplamıştı.

    Diğer yandan, listede başı çekmemesine rağmen Netflix, hayranları üzen iptaller konusunda her zaman gündemde olan bir platform. Bu kötü şöhret muhtemelen Netflix'in, Disney+ gibi diğer büyük platformlardan çok daha önceden beri orijinal yayın içeriği üretmesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle Netflix'in dizileri iptal etme konusunda daha uzun bir geçmişi var ve kataloğunun genişliği nedeniyle kalabalık hayran kitlelerini üzme olasılığı daha yüksek.

    Gerçekte ise Netflix, %10,2 ile en yüksek iptal oranına sahip yayıncılar arasında beşinci sırada yer aldı. İkinci, üçüncü ve dördüncü sırayı sırasıyla Disney+ (%21,1), Paramount (%16,9) ve Hulu (%15,2) alırken, iptal oranının en düşük olduğu yayın platformu %4,9 ile Apple TV+ oldu.

    İptal Edilen "Batgirl" Filminin Yönetmenleri "The Flash" Hakkında Konuştu: İzledik ve Üzüldük!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top