Hesabım
    Toronto Film Festivali'nin Seyirci Ödülü Belli Oldu

    Oscar habercisi olarak değerlendirilen Seyirci Ödülü bu yıl "American Fiction"a gitti.

    .

    Çok sayıda heyecan verici dünya prömiyeri ve uluslararası festivallerin önceki favorilerinin gösterimlerini içeren iki haftanın ardından 2023 Toronto Uluslararası Film Festivali sona erdi.

    Toronto Film Festivali genellikle (Venedik ve Telluride film festivalleriyle birlikte) Oscar sezonunun resmi olmayan başlangıcı olarak kabul edilir; bu nedenle, Seyirci ödülleri de Oscar habercisi olarak kabul edilir ve ödülü kucaklayan yapımların Oscar kampanyaları erken destek alır.

    Bu yılın Seyirci Ödülü, Jeffrey Wright'ın siyahların hayatı hakkında kasıtlı olarak aptalca bir roman yazdıktan sonra büyük başarı elde eden bir romancıyı canlandırdığı, Cord Jefferson'un yayıncılık sektörü hicvisi "American Fiction"a verildi. Alexander Payne'in "The Holdovers" ve Hayao Miyazaki'nin "The Boy and the Heron" adlı filmleri sırasıyla ikinci ve üçüncü olarak onurlandırıldı.

    TIFF Seyirci Ödülü'nü kazanan son 14 filmin 11'i En İyi Film Oscar'ına aday gösterildiğinden, "American Fiction"ın da Akademi Ödülleri'nde parlak bir geleceği olabilir. Yakın zamandaki kazananlar arasında “Nomadland” ve “Green Book”un yanı sıra “JoJo Rabbit”, “La La Land” ve “Belfast” gibi Oscar'ın sevilen isimleri de yer alıyor.

    A24'ün şehvetli müzikali "Dicks: The Musical", festivalin en çok ses getiren gösterimlerinden biri olarak Geceyarısı Çılgınlığı Ödülü'nü alırken; Belgesel Ödülü, Robert McCallum'un sevilen Kanadalı çocuk programına saygı duruşu olan “Mr. Dressup: The Magic of Make-Believe” filmine gitti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top