Hesabım
    60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Basın Toplantısı Düzenlendi

    Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma jürileri açıklandı ve festival afişi paylaşıldı.

    .

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin basın toplantısı bugün Antalya’da düzenlendi.

    Basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhittin Böcek, festivalin idari direktörü Av. Cansel Tuncer, festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ve festivalin bu yılki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanı Demet Akbağ ve Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür katıldı.

    .

    60. Yılın Afişi Hazır!

    Cumhuriyetimizin 100. Yılı ile festivalimizin 60. yılını birlikte kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Muhittin Böcek, festivalin merakla beklenen afişini şu sözlerle açıkladı: "'Sinema sonu olmayan bir yolculuktur’ düşüncesinden yola çıkarak görsel tasarımcı Galip Aksular tarafından hazırlanan 60. yıl afişimizi sizlerle paylaşmanın mutluğunu yaşıyor ve festivalimizin sonsuza kadar var olmasını diliyorum.

    .

    Ulusal Yarışmaların Jüri Üyeleri Açıklandı

    Altın Portakal Film Festivali’nde ilk kez Türkiye’de izleyiciyle buluşacak filmlerin yarışacağı Ulusal Yarışma jürilerinde bu yıl da çok değerli isimler yer alıyor. Festival Başkanı Muhittin Böcek, “Festivalimizin 60. yılında ulusal uzun metraj film yarışması jürimize, bugün varlığıyla bizleri onurlandıran usta oyuncu sayın Demet Akbağ başkanlık edecek. Kendisine teşekkür ediyoruz. Jürimizde; kurgucu Ali Aga, sanatçı Ayşegül Aldinç, oyuncu Mehmet Günsur, yönetmen ve oyuncu Onur Saylak, yönetmen Özcan Alper ve yazar Sema Kaygusuz yer alıyor. Jürimize şimdiden kolaylıklar diliyor ve varlıklarıyla bize değer kattıkları için her birine teşekkür ediyorum,” dedi.

    .

    Onur ve Başarı Ödülleri Açıklandı

    Türkiye’nin en köklü festivallerinden biri olmanın bilinciyle bu yıl festivale hazırlandıklarının altını çizen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Onur Ödülleri'nin Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer'e; Başarı Ödülleri'nin ise Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli'ye verileceğini açıkladı.

    .
    .

    Bu yıl Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndaki birbirinden heyecan verici yapımları, karikatürist-yazar-belgesel film yönetmeni Behiç Ak, yönetmen-senarist-multimedya santçısı Deniz Tortum ve yönetmen-senarist-yapımcı Zeynep Dadak’tan oluşan jüri değerlendirecek. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda yönetmen Elif Refiğ, oyuncu Hazar Ergüçlü ve film programcısı-yapımcı Paolo Bertolin’den oluşan jüri, 60. yılın Altın Portakal Ödülleri’ne karar verecek.

    .
    .

    60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Sinema Yazarları Derneği tarafından verilecek SİYAD En İyi Film Ödülü jürisinde Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak, Film Yönetmenleri Derneği tarafından verilen Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü jürisinde ise yönetmenler Biket İlhan, Eylem Kaftan ve Tayfur Aydın yer alacak.

    Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması’nın jüri üyeleri ise yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, yönetmen-yapımcı Ezel Akay ve yazar Hakan Bıçakcı’dan oluşuyor.

    .

    60. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

    ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

    8x8 / Kıvanç Sezer

    Aniden / Melisa Önel

    Beraber / Mete Gümürhan

    Bildiğin Gibi Değil / Vuslat Saraçoğlu

    Hayat / Zeki Demirkubuz

    Kurban / İsmail Güneş

    Son Hasat / Cemil Ağacıkoğlu

    Tereddüt Çizgisi / Selman Nacar

    Yurt / Nehir Tuna

    Zamanımızın Bir Kahramanı / Miraç Atabey

    ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

    Anlatsam Film Olur / Serdal Doğan

    Benim Adım Mutlu / Nick Read, Ayşe Toprak

    Eclipse / İpek Kent, Efe Öztezdoğan

    Ege Güneşi / Ömer Gümüşer

    Felsefe / Münir Alper Doğan

    Kanun Hükmü / Nejla Demirci

    Mavi Kimlik / Burcu Melekoğlu, Vuslat Karan

    Sen Kimsin? / Cenk Kaptan

    ULUSAL KISA METRAJ FİLM YARIŞMASI

    Aç Karnına Çıkmayalım / Yiğit Hepsev

    Ben Süpermarket Değilim / Ekrem Ayhan Çakay

    Dank / Tuvana Simin Günay

    En Uzun Gece / Can Merdan Doğan

    Her Gün Biraz Daha Kolay / Çağıl Bocut

    Kaç Gün Sürecek / Abdullah Çeper

    Kruvasan / Aziz Alaca

    Küçük Buluntular / Sevgi Ortaç

    Nasıl Kaybolunur / Tilbe Cana İnan

    Nehir / Doğan Belge

    Onun Kalesinde / Yasemin Demirci

    Sonunda / Resmiye Emir

    Tarihte Yaşanmamış Olaylar / Ramazan Kılıç

    Zarafet ve Şiddet Arasında / Şirin Bahar Demirel

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top