Hesabım
    Senaristler Grevi Sona Eriyor: 146 Gün Sonra "Geçici" Anlaşma Sağlandı

    Amerikan Yazarlar Birliği (WGA), Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile geçici anlaşma sağladıklarını açıkladı.

    .

    Hollywood'da 2 Mart'tan bu yana devam eden senaristler grevi artık sona yaklaşmış gibi görünüyor. Amerika Yazarlar Birliği (WGA), Sinema Filmleri ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile geçici bir anlaşmaya vardıklarını doğruladı.

    Deadline, her iki tarafın da pazar günü anlaşma çerçevesini tamamlayarak yapay zeka ve yazarlar odasında yer alacak senaristlerin sayısı gibi konulardaki çıkmaza son verdiğini bildirdi.

    Sendika, üyelerine yazdığı bir mektupta, geçici anlaşmanın, "nihai sözleşme dili taslağının hazırlanmasına bağlı olarak tüm anlaşma noktalarında prensipte bir anlaşmaya varılması" anlamına geldiğini belirtti.

    The Hollywood Reporter'a göre, üyelere gönderilen bir mesajda şunlar da belirtildi: "Üyeliğin her sektöründeki yazarlar için anlamlı kazançlar ve korumalar sağlayan bu anlaşmanın olağanüstü olduğunu büyük bir gururla söyleyebiliriz."

    WGA onay sürecine devam ederken grevin resmi olarak sona ermesine birkaç gün daha var. 2007 - 2008 yıllarındaki son büyük grev, geçici bir anlaşmaya varılmasından dört gün sonra resmi olarak onaylanmış ve grev sona ermişti.

    Gece ve gündüz talk şovlarının, onay süreci tamamlandıktan ve sendika işe dönüş izni verdikten hemen sonra yayına dönmesi bekleniyor, ancak oyuncular sendikası SAG-AFTRA ile geçici anlaşmalar imzalamayan filmlerin ve senaryolu TV programlarının, oyuncuların grevi sona erene kadar geri dönmeyecek.

    WGA'nın geçici anlaşmasının ayrıntıları henüz yayınlanmadı ancak onay oylamasından kısa bir süre önce açıklanması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top