Hesabım
    Prime Video'da Yeni Dönem: Reklam İstemeyen Aboneler Ekstra Ödeme Yapacak

    Netflix ve Disney+'ın ardından Amazon Prime Video da reklamlı abonelik sistemine geçiyor.

    .

    Amazon, 2024'ün başından itibaren, reklamsız yayın hizmetine artık sınırlı reklam içeren temel bir katman ekleyeceğini duyurdu. Geçiş için henüz kesin bir tarih belirlenmedi.

    Reklam destekli yeni paket, Prime Video aboneleri için bundan sonra varsayılan seçenek olacak. Şirket, normal aboneliğin fiyatının artmayacağını ancak Prime Video'yu reklamlar olmadan izlemeye devam etmek isteyen kullanıcıların ek ödeme yapmak zorunda kalacaklarını belirtiyor.

    Hizmetten reklamsız olarak yararlanmaya devam etmek için ödenecek tutar ABD'de 2.99 dolarak açıklandı, bunun Türkiye'ye nasıl yansıyacağı ise henüz belli değil.

    Prime Video böylece Netflix, Disney+ ve ülkemizde faaliyette olmayan Max'in (HBO Max) ardından reklamlı sisteme geçen son dijital platform oldu. Hulu, Paramount+ gibi bazı diğer platformlar ise başlangıçtan itibaren reklamlı abonelik sistemine sahipti.

    Yeni abonelik paketinin duyurulmasıyla birlikte merak edilen konulardan biri de reklamların süresi oldu. Variety'e göre Prime Video'da bir saat içinde maksimum 4 dakikalık reklam videosu yer alacak. Bu süreyi makul bulan kullanıcılar ücret artışı yaşamadan aboneliklerini sürdürebilecekler.

    Uygulama ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya ve Kanada'yı kapsayacak, yılın ilerleyen dönemlerinde ise Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya'ya gelecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top