Hesabım
    Daniel Radcliffe ve Harry Potter Kadrosundan Michael Gambon'a Duygusal Veda

    Harry Potter serisinin Profesör Dumbledore'u Michael Gambon dün hayatını kaybetti.

    Warner Bros.

    Harry Potter serisinde, üçüncü filmden itibaren Profesör Dumbledore rolünü canlandırmasıyla hafızalara kazınan Michael Gambon, dün 82 yaşında hayatını kaybetti. Gambon'un vefatının ardından Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling ve Harry Potter oyuncuları, aktörü andıkları başsağlığı mesajları yayınladılar.

    Daniel Radcliffe, Variety'ye yaptığı açıklamada, "Michael Gambon'un kaybıyla dünya çok daha az eğlenceli hale geldi" diye yazdı ve şöyle devam etti:

    "Michael Gambon, birlikte çalışma ayrıcalığına sahip olduğum en parlak, zahmetsiz oyunculardan biriydi; ancak muazzam yeteneğine rağmen onun hakkında en çok hatırlayacağım şey, işini yaparken ne kadar eğlendiğiydi. Aptal, saygısız ve komikti. İşini seviyordu ama asla onun tarafından tanımlanmış gibi görünmüyordu. İnanılmaz bir hikaye ve şaka anlatıcısıydı ve gazetecilerle konuşurken gerçek ile kurgu arasındaki çizgiyi bulanıklaştırma alışkanlığı, aynı zamanda birlikte bir basın toplantısı yapmak isteyebileceğiniz en eğlenceli insanlardan biri olduğu anlamına geliyordu. Altıncı film, Michael'la en çok zaman geçirdiğim filmdi ve o, birlikte yeşil ekranın önünde geçirilen saatleri, hak ettiklerinden daha unutulmaz ve keyifli hale getirdi. Öldüğünü duyduğuma çok üzüldüm ama onunla çalışma şansına sahip olan şanslı insanlardan biri olduğum için de çok minnettarım."

    Diğer "Harry Potter" aktörleri de sosyal medyada Gambon'a övgüler yağdırdılar. Ron Weasley'i canlandıran Rupert Grint Instagram'da şunları yazdı: "Michael'ı duymak çok üzücü. Setteki her güne çok fazla sıcaklık ve yaramazlık getiriyordu. Çocukken beni büyüledi ve hayattaki eğlenceyi ve tuhaflıkları bulma konusunda kişisel rol modelim oldu. Ailesine tüm sevgilerimi gönderiyorum."

    Yazar J.K. Rowling, X/Twitter'da Gambon'u "olağanüstü bir aktör olmasının yanı sıra harika bir adam" olarak nitelendirdi: "Onunla çalışmayı kesinlikle çok sevdim, sadece Potter'da değil, The Casual Vacancy'de de. Michael'ın ailesine ve onu seven herkese en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum." diyerek andı.

    Lucius Malfoy'u canlandıran Jason Isaacs, şunları ekledi: "Potter filmlerinde yer almanın en büyük heyecanı, [Michael Gambon'un] adımı bilmesi ve korkusuz, pis eğlence duygusunu benimle paylaşmasıydı."

    Profesör Lupin'i canlandıran David Thewlis, Instagram paylaşımında "Birlikte çalıştığım en iyi sahne ve sinema oyuncusu." dedi Harry Potter hayranlarına seslendi: "Onu yalnızca Dumbledore olarak tanıyorsanız kendinize bir iyilik yapın ve diğer eserlerini arayarak saygılarınızı sunun. Bunun için daha zengin olacaksın. Bana göre hepsinin devi oydu. İyi geceler Michael, seni tanıdığım ve sevdiğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum."

    Michael Gambon, Dumbledore rolünü, onu ilk iki filmde canlandıran Richard Harris'in vefatı üzerine devralmıştı. Richard Harris'in oğlu, aktör Jared Harris de bir paylaşım yaparak sahnede defalarca izlediği aktörün kendisi için unutulmaz olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Dumbledore'u babamdan devraldı ve bu çok uygundu çünkü babamın en sevdiği aktör olarak Brando'nun yerini almıştı."

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top