Hesabım
    "Exorcist: Believer"a Gelen Kötü Yorumlar Serinin Geleceğini Tehlikeye Attı

    Hayranlardan ve eleştirmenlerden geçer not alamayan film sonrasında devam filmleri iptal edilecek mi?

    .

    Universal, ikonik korku filmi "Şeytan"ın yeniden başlatılması olarak tasarlanan üçlemenin ilk filmi "The Exorcist: Believer"ın vizyona girmesiyle birlikte kendini arafta buldu.

    Film, ilk hafta sonunda ABD ve Kanada'da 26.5 milyon dolar kazandı. Yapım bütçesinin 30 milyon dolar olduğunu düşünürsek bu hiç fena bir başlangıç değil. Ancak Universal filmin haklarını 400 milyon dolara satın almıştı ve bu anlaşmadan kazançlı çıkabilmesi için, filmin bundan çok daha iyi bir gişe performansı göstermesi gerekiyor.

    Buradaki asıl sorun ise filmin eleştirmenler ve izleyiciler tarafından çok kötü karşılanması ve genel olarak olumsuz tepkiler alması. Bu, "Believer"ın gişe yolculuğunun devamını etkileyeceği gibi üçlemenin geleceğini de riske atıyor.

    "Believer" için diğer ülkelerden gelen gişe rakamları da pek parlak değil. 52 ülkeden toplam 17.6 milyon dolar kazandı ve filmin küresel açılış hasılatı 44.2 milyon dolara ulaştı. Oysa filmin yalnızca Kuzey Amerika'daki açılış hasılatının 35 milyon dolar olması bekleniyordu.

    İzleme ve araştırma firması The Quorum'un kurucusu David Herrin, The Hollywood Reporter'a "35 milyon dolarla açılsa bile... bu bir hayal kırıklığı olurdu" dedi ve sevilen bir filmi yeniden canlandırmanın başarı garantisi olmadığını belirtti.

    Universal için, yeniden Blumhouse ve diğer bir ikonik korku serisi olan "Halloween"i başarıyla yeniden canlandıran yönetmen David Gordon Green ile birlikte çalışmak kazançlı görünüyordu. Ancak Herrin'e göre 2018 tarihli "Cadılar Bayramı"nın gişe başarısı bir anomali ver her yeniden canlandırmanın bu kadar başarılı olacağı kesin değil.

    THR, stüdyonun üçlemeyi tamamlamaktan vazgeçmeyeceğini belirtiyor, ancak kaynaklarından aktardığına göre "Exorcist: Believer"a gelen kötü eleştiriler, gelecek iki film için "bir dereceye kadar yaratıcı yeniden düşünmeyi" gerektirecek. 2025'te çıkacağı söylenen ilk devam filmi "The Exorcist: Deceiver" için David Gordon Green'in yönetmen koltuğuna dönmesi bekleniyordu. Fakat filmdeki değişiklikler yönetmenin projeden ayrılmasına da neden olabilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top