Hesabım
    "Zübeyde, Analar ve Oğullar" Sinemalarda!

    "Zübeyde, Analar ve Oğullar" vizyona girdi!

    Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım'ın hayatına odaklanan "Zübeyde, Analar ve Oğullar" filmi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına bir armağan olarak bugün vizyona girdi!

    "Zübeyde, Analar ve Oğullar" hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadığımız Zübeyde Hanım’ın savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içindeki yaşamını, 6 çocuğundan 4’ünü ve eşini kaybederken ‘Mustafa’sını nasıl yetiştirdiğini anlatırken "Kahraman doğulur mu yoksa yetiştirilir mi?" sorusuna odaklanıyor.

    .

    Filmde Zübeyde Hanım'ı Aslıhan Güner canlandırırken, Mustafa Kemal Atatürk'e Alican Yücesoy hayat verdi. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Devrim Nas, Emre Kınay, Sitare Akbaş, Wilma Elles, Enes Demirkapı, Ali Sağ ve Turgay Tanülkü gibi isimler yer alıyor.

    Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını annesi Zübeyde Hanım ile olan ilişkisi çerçevesinde ele alan, Zübeyde Hanım’ın ‘Sarı Paşa’sı uğruna verdiği mücadeleyi anlatan filmin senaryosu İlber Tekinsoy tarafından kaleme alındı. Yönetmenliği ise Cenk Yaz üstlendi.

    "Zübeyde, Analar ve Oğullar" şimdi sinemalarda!

    .

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top