Hesabım
    11. Uluslararası Antakya Film Festivali Başladı

    Festival, çadır kentlerde düzenlenen film gösterimleri ve diğer etkinliklerle devam ediyor...

    Anadolu Ajansı

    Bu yıl "Antakya Varsa Ben de Varım" sloganıyla 11. kez gerçekleştirilen Uluslararası Antakya Film Festivali, 13 Ekim günü düzenlenen açılış töreniyle başladı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden en çok etkilenen bölge olan Antakya'da gösterimler ve festivalin diğer etkinlikleri konteyner yerleşkelerde, çadır kentlerde gerçekleştiriliyor.

    Açılış töreni öncesinde festival gönüllüleri bir araya gelerek Asi Nehri'ne, depremde yaşamını yitirenler anısına zeytin dalı bıraktı. Açılış töreni de depremde hayatını kaybedenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Açılış töreninde, Sinema Onur Ödülü Meral Orhonsay'a, Sinema Emek ödülü ise Vadullah Taş'a verildi.

    11. Antakya Film Festivali'ni Atakan Metin ile Konuştuk: "Antakya Varsa Ben de Varım!"

    11. Uluslararası Antakya Film Festivali, ikinci gününde (14 Ekim Cumartesi) film gösterimlerinin yanı sıra Zeynep Öykü Arp Konseri, İnönü Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden Dr. Ersin Aycan'ın "Senaryoda 'Tip ve Karakter' Atölyesi ve Uçaneller Kukla Tiyatrosu etkinlikleriyle devam etti.

    Festivalin üçüncü gününde (15 Ekim Pazar) ise Koç Konteyner Kent’te film gösterimleri düzenlendi. Yine aynı alanda Oturum Başkanlığını Prof. Dr. M. Emin Önder’in yapacağı birçok akademisyenin katılımıyla “Vicdan” konulu panel düzenlendi ve “Bir role vicdanla yaklaşmak” söyleşisi oyuncular Nurhan Özenen ve Tilbe Saran’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

    Festival 19 Ekim'e kadar devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top