Hesabım
    "Five Nights at Freddy’s" ABD Gişesinde Rekor Açılışa İmza Attı

    Korku filmi "Freddy’nin Pizza Dükkanı’nda Beş Gece" tüm zamanların en yüksek açılış hasılatı elde eden 3. korku filmi oldu.

    Universal Pictures

    Universal Pictures ve Blumhouse imzalı “Five Nights at Freddy's” Amerika gişesinde rekor açılışa imza attı. Video oyunu uyarlaması korku filmi ilk hafta sonunda 78 milyon dolar hasılat elde ederek gişenin zirvesine yerleşti. "Five Nights at Freddys" böylece iki "It" filminin ardından tüm zamanların en büyük açılış hasılatı elde eden üçüncü korku filmi oldu.

    Film aynı zamanda tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023'ün bugüne kadarki en büyük korku açılışı ve "The Super Mario Bros. Movie"den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.

    "Five Nights at Freddys" ABD dışındaki diğer ülkelerden de 52 milyon dolar kazanarak toplamda 130 milyon dolarlık bir başlangıç yaptı. Birden çok ülkede en iyi korku filmi açılış hasılatı rekorunu kıran filmin bütçesi ise yalnızca 25 milyon dolar.

    "Taylor Swift: The Eras Tour" üçüncü hafta sonunda 15 milyon dolar kazanarak Amerika gişesinin ikinci sırasına gerilerken, Martin Scorsese imzalı "Killers of the Flower Moon" 9 milyon dolarla üçüncü sıraya yerleşti ve toplam hasılatını 41 milyon dolara çıkardı. Filmin dünya çapındaki hasılatı ise 84 milyon dolara ulaştı.

    ABD Box Office listesinin dördüncü ve beşinci sırasındaysa 5.1 milyon dolarla dini belgesel film "After Death" ve 3.1 milyon dolarla "Exorcist: Believer" yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top