Hesabım
    ABD Box Office: "Five Nights at Freddy's" Liderliğini Koruyor

    İkinci hafta sonu bilet satışlarında %76 oranında düşüş gören korku filmi, bu rağmen Amerika gişesinin bir numarasında...

    Blumhouse

    Universal ve Blumhouse'un korku filmi "Five Nights at Freddy's", ABD gişesinin bugüne kadarki en ölü hafta sonlarından biri gibi görünen 3 - 5 Kasım hafta sonunda, büyük bir düşüş yaşadı.

    Devam eden SAG-AFTRA grevi nedeniyle ertelenmeseydi, bu hafta sonu gişede Denis Villeneuve imzalı bilim kurgu filmi "Dune: Part Two"rüzgarı esecekti. Ancak filmin ertelenmesi ve yerine büyük bir gişe filminin gelmemesiyle, ABD gişesinde yılın en kötü üçüncü toplam hasılatı elde edildi.

    Geçtiğimiz hafta büyük bir başarı elde ederek zirveye yerleşen korku filmi "Five Nights at Freddy's" bu hafta bilet satışlarında %76 oranında düşüş yaşamasına rağmen gişenin zirvesindeki yerini koruyor. Filmin ikinci hafta sonu hasılatı 19 milyon dolar oldu ve Kuzey Amerika kazancı toplamda 114 milyon dolara ulaştı.

    "Five Night's at Freddy's" böylece ilk on günün sonunda yılın en çok kazanan korku filmi olarak "The Nun II" (85 milyon dolar) "M3GAN" (95 milyon dolar) ve "Scream VI" (108 milyon dolar) gibi filmleri geride bıraktı. Film uluslararası gişede de 217 milyon dolar kazanarak başarısını büyüttü.

    "Taylor Swift: The Eras Tour" konser filmi 14 milyon dolarla ikinci sıradaki yerini korurken, Martin Scorsese imzalı "Killers of the Flower Moon" da 7 milyon dolarla gişenin üçüncü sırasında yer almaya devam etti.

    Sofia Coppola'nın yönettiği "Priscilla" 5.1 milyon dolarla ABD gişesinin dördüncü sırasına yerleşti. Listenin ilk beşini tamamlayan film ise 2.7 milyon dolar açılış hasılatı elde eden Meksika komedi - dram filmi "Radical" oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top