Hesabım
    34. Ankara Film Festivali Dördüncü Günü Geride Bıraktı!

    34. Ankara Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

    .

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen, AB Türkiye Delegasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi tarafından desteklenen 34. Ankara Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalde dün, Ulusal Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ve yabancı film seçkisinin gösterimleri vardı.

    Günün ilk yarışma filmleri Muaz Güneş’in "Hayırlı Olsun Ziyareti", Berk Ali Çekmez’in "Vuruyor Gol Oluyor", Murat Arda Gürsoy’un "Güneş, Ay ve Kadın", Berkan Aktepe’nin "Çember", Aziz Alaca’nın "Kruvasan" ve Melih Aslan’ın "Paket" oldu.

    İkinci kısa film paketinde yer alan filmler ise şöyle; Hüseyin Urçuk’un "Dikiş Makinesi ve Çamaşır İpi", Sevin Yaman’ın "Ben, Sen, O, Biz", Vehbi Bozdağ’ın "Kurbağalar", Burcu Görgün’ün "Ruj", Selçuk Ören’in "Labirent", Rumeysa Bora’nın "Magus Babanın Mavi Maymunu", Ekrem Ayhan Çakay’ın "Ben Süpermarket Değilim", Zahid Çetinkaya’nın "Ayna", Zülfü Gül’ün "Son Ağaç", Dominika Muniak ile Sinan Demirtaş’ın "Denge" ve Melike Şevval Akın’ın "Devri’nim".

    Hassan Nazer’in Kazananlar/Winners belgeseli; Abbas Kiarostami, Asghar Farhadi, Majid Maijdi ve Jafar Panahi'ye saygı niteliğinde… Kazananlar İran’da küçük bir kasabada geçer. 9 yaşında Yahya ve Leyla ailelerine destek olabilmek için çalışmaktadır. Bir gün değerli görünen bir ödül heykeli bulurlar. İkiside birer sinema aşığı olan Yahya ve Leyla, Yahya’nın patronu olan Naser Khan’ın yardımıyla heykelin sahibini aramaya karar verirler. Film, 95. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film dalında İngiltere'nin adayı olarak gösterilmiş ancak seçilememişti.

    Ankara Film Festivali’nde seyirciyle buluşan Hassan Nazer filmiyle ilgili şunları söyledi: "Bu hikayeyi yıllarca yanımda taşıdım. Reza Naji ile tanışma fırsatım olduğunda bana hayatını anlatmasını istedim. Berlin Film Festivalinde sorunlar yaşadığını biliyordum. Görüşmeye geldiğinde de ödülünü yanında getirmişti. Bir süre kamunun ilgisinden kaçmak zorunda kaldı. O dönem Müslüman ülkelere seyahat yasağı getirdiği için ödül alan yönetmenler bile ödülünü almaya gelememişti. Bunun da film için iyi bir araç olabileceğini düşündüm. Amatör oyuncularla çalışmayı tercih ettim. Birçok deneme testi sonrasında başroldeki çocukları seçtim. Doğaçlama replikler de çok vardı. Filmde de hem İran hem de dünya sinemasındaki meseleleri olabildiğince aktarmak istedim."

    Kaouther Ben Hania imzalı Dört Kız Kardeş/Four Daughters bu sene Cannes’da Altın Göz bölümünde En İyi Belgesel ödülü kazandı. Değişik bir deneyim sunan belgesel, travmaların derinine inmeyi seçen bir yol izliyor.

    6 KASIM 2023, PAZARTESİ (FESTİVALDE BUGÜN)

    BÜYÜLÜ FENER SALON I

    14:00 Ve Kral Dedi Ki: Ne Harika Bir Makine

    16:30 Yüzleşme

    19:00 Cam Perde

    21:30 Biz Hiçbir Zaman Modern Olmadık

    BÜYÜLÜ FENER SALON II

    14:00 Ankara Filmleri 1 – Madelet, Rüzgara Karşı Zorlu ve Cesur… / Beş Şehir: Ankara

    16:30 Ankara Filmleri 2 – Konur Sokak / Operanın Hayaleti / Midas’ın İzinde

    19:00 Ankara Filmleri 3 – Laf Aramızda Engürü Kafe

    21:30 Muhsin Ertuğrul: Bir Tutkunun Kahramanı

    BÜYÜLÜ FENER SALON III

    14:00 Dört Kız Kardeş

    16:30 Kazananlar

    19:00 Zone of Interest

    21:30 Piargy

    7 KASIM 2023, SALI (FESTİVALDE YARIN)

    BÜYÜLÜ FENER SALON I

    14:00 Karganın Uykusu

    16:30 Aniden

    19:00 Sanki Her Şey Biraz Felaket

    21:30 Zone of Interest

    BÜYÜLÜ FENER SALON II

    14:00 Ulusal Belgesel Film Yarışması 2 – Dal Değdi Gözüme / Dinamo Mesken

    16:30 Ulusal Belgesel Film Yarışması 3 – Kavur

    19:00 Yüzleşme

    21:30 Cam Perde

    BÜYÜLÜ FENER SALON III

    14:00 Arıların 20.000 Çeşidi

    16:30 Beyaz Plastik Gökyüzü

    19:00 Kidnapped

    21:30 Benimle Sinemaya Gel

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top