Hesabım
    John Boyega, Tarihi Drama 'The Woman King'de Viola Davis'e Katılıyor

    The Old Guard'ın yönetmeninden bu kez bir drama geliyor!

    John Boyega, TriStar Pictures'ın tarihi bir destanı olan The Woman King'de Viola Davis ve Thuso Mbedu'ya katıldı. Son olarak Netflix'in bilimkurgu aksiyon filmi The Old Guard'ı yöneten Gina Prince-Bythewood, kadroda No Time to Die oyuncusu Lashana Lynch'in de yer aldığı filmin yönetmenliğini üstleniyor. Proje, 18. ve 19. yüzyıllarda Afrika'nın en güçlü devletlerinden biri olan Dahomey Krallığı'nda gerçekleşen gerçek olaylardan ilham alıyor.

    Hikaye, tamamı kadınlardan oluşan bir askeri birliğin generali Nanisca (Davis) ve hırslı bir asker olan Nawi (Mbedu)'nin hikayesini anlatıyor. Onurlarını ihlal eden, insanlarını köleleştiren ve uğruna yaşadıkları her şeyi yok etmekle tehdit eden düşmanlarla savaşıyorlar. Boyega, Dahomey'nin hükümdarı King Ghezo'yu oynayacak.

    Prince-Bythewood yaptığı açıklamada, "Yıllardır John'un muazzam yeteneğine hayran kaldım, ancak, protestolar sırasında siyahi kadınlara yaptığı konuşma onunla çalışma arzumu güçlendirdi. Kral Ghezo'nun açıklamasında şöyle yazıyor: 'Sanki dünya yüküyle onurlandırılmış gibi yürüyor.’ John doğuştan gelen o derinliğe ve havalılığa sahip ve onu ekrana getirmek için çok heyecanlıyım.” dedi.

    Orijinal senaryoyu Dana Stevens, Stevens ve Prince-Bythewood'un mevcut taslağıyla yazdı. Yapımcılar Welle Entertainment aracılığıyla Cathy Schulman, JuVee Productions aracılığıyla Davis - Julius Tennon ve Jack Blue aracılığıyla Maria Bello olacak. Son Star Wars üçlemesinde galaktik kahraman Finn'i oynamasıyla uluslararası alanda tanınan Boyega, en son BBC ve Amazon için Steve McQueen'in yönettiği Small Axe'te rol aldı. Bu yıl, Jamie Foxx'la birlikte bilim-kurgu gerilim They Cloned Tyrone ve bağımsız drama 892'nin yapımlarını tamamladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top