Hesabım
    John Cena Liderliğindeki "Coyote Vs. Acme" Filminin İptal Edilmesi Tepkilere Neden Oldu

    Warner Bros. çekimleri tamamlanan filmi yayınlamayarak ve hiçbir platforma satmayarak vergi indirimi alacak.

    Warner Bros.

    Warner Bros. Pictures'ın "Coyote vs. Acme" adlı komedi filminin tüm yayınlarını iptal etme kararı alması, sadece kamuoyunun ve sektördeki diğer kişilerin değil, aynı zamanda projede çalışan bazı ekip üyelerinin de tepkisiyle sektörde şok dalgaları yarattı.

    Warner Bros.'un DC filmleri başkanı James Gunn'ın ortak yazarlarından biri olduğu canlı aksiyon/ animasyon hibrit filminde başrolleri Will Forte, John Cena ve Lana Condor üstleniyor. Film başlangıçta doğrudan Max'te yayınlanmak için planlanmıştı. Yapım süreci devam ederken ise, sonrasında "Barbie"nin olacak 21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona girmesi kararlaştırıldı.

    Bütçesi 70 milyon dolar olan film, o tarihten ertelendiğinde yeni yayın tarihi açıklanmadı ve sonunda şirketin, tıpkı geçen yılın "Batgirl" filmi gibi "Coyote vs. Acme" filmini de yayınlamamayı seçerek yaklaşık 30 milyon dolar vergi indirimi almayı planladığı ortaya çıktı.

    "Batgirl"den farklı olarak bu filmin post-prodüksiyon süreci de dahil olmak üzere tüm süreci tamamlanmıştı ve test gösterimlerinde başarılı olduğuna dair raporlar yayınlandı.

    Rolling Stone'da yayınlanan habere göre, yönetmen Dave Green ve üst düzey yapımcıların bu karardan ancak Warner Bros.'un filmi iptal etme sürecinden geçtikten sonra haberdar olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Warners, birden fazla alıcının ilgilendiğini bildirmesine rağmen filmin satılık olmadığını açıkça belirtti.

    Filmin Oscar ödüllü bestecisi Steven Price, film için kaydettikleri bir parçayı, Çaykovski'nin 1812 Uvertürü'nün Road Runner'ın 'biip biip' sesiyle kaydedilen bir versiyonunu Twitter'da paylaştı ve filmin iptaline tepki gösterdi.

    Price tüm olan biteni "hiç anlayamayacağım tuhaf sanat karşıtı stüdyo mali maskaralıkları" olarak nitelendirdi ve filmin animasyonunun "tamamen eksiksiz olduğunu ve harika göründüğünü" ve tüm filmin bitmiş olduğunu doğruladı.

    Tepki gösteren ve film için yaptığı çalışmaları paylaşan tek ekip üyesi Price değil. Haberin ardından dün filmin bazı prodüksiyon ve set tasarımlarını gösteren bir ekip videosu yayınlandı, ancak bu görüntüler daha sonra kaldırıldı.

    Bu arada, test gösterimlerine katılan çok sayıda film yapımcısı filmle ilgili değerlendirmelerini yayınlıyor; BenDavid Grabinski de filmi "'Roger Rabbit'ten bu yana türünün en iyisi" olarak nitelendiriyor.

    Filmde çalışan oyunculara ve ekibe önümüzdeki hafta Los Angeles'ta yapılacak özel bir gösterim sırasında filmi izleme şansı verileceği bildiriliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top