Hesabım
    Bradley Cooper "Maestro"daki 6 Dakikası İçin 6 Yıl Harcadı!

    Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan "Maestro" 20 Aralık'ta Netflix'te!

    Netflix

    Bradley Cooper'ın hem yönettiği hem de efsanevi orkestra şefi ve besteci Leonard Bernstein'a hayat verdiği "Maestro" filmiyle ilgili konuşmaların çoğu genellikle oyuncunun şok edici fiziksel dönüşümü hakkındaydı ancak belli ki artık oyuncu/yönetmen/yazarın role hazırlık süreci de çok konuşulacak.

    Filmin Los Angeles'taki gösteriminde "Hamilton" ile Tony ödülü kazanan Lin-Manuel Miranda'nın moderatörlüğünde konuşan Cooper, filmde Bernstein tarzında müzik yönetebilmeyi öğrenmek için tam altı yıl harcadığını açıkladı. Böylece filmde altı dakika civarında süren bir sahneyi sette canlı olarak kendisi kaydedebilecekti.

    Söz konusu sahnede, Bernstein'ın 1976'da Ely Katedrali'nde Londra Senfoni Orkestrası'nı yönetmesi yeniden canlandırılıyor. Bernstein'ın müzik dehasını tam olarak ortaya koyan ve Cooper'ın şaşırtıcı performansını tüm ihtişamıyla sergileyen bu sahnenin, filmin en heyecan verici sahnesi olduğu söyleniyor.

    Cooper şunları söyledi: "O sahne hakkında çok endişelendim çünkü canlı olarak yaptık. Londra Senfoni Orkestrasıydı bu. Canlı olarak kaydedildim. Onları yönetmek zorunda kaldım. Altı dakika 21 saniyelik müziğin nasıl yönetileceğini öğrenmek için altı yılımı harcadım."

    "1976'da Londra Senfoni Orkestrası ile Ely Katedrali'nde Leonard Bernstein'ın orkestra şefliğini izlediğim ham bir görüntü elde edebildim. Ve bu yüzden üzerinde çalışmam gerekiyordu" diye ekleyen Cooper, aynı zamanda, "harika öğretmenlerine" ve Metropolitan Operası direktörü Yannick Nézet-Séguin'e "performansın ince ayarını yapmasına yardımcı olduğu için" teşekkür etti.

    Bradley Cooper filmin senaryosunu Oscar'lı senarist Josh Singer (Spotlight) ile birlikte kaleme almasının yanı sıra Martin Scorsese, Steven Spielberg, Kristie Macosko Krieger, Fred Berner ve Amy Durning ile birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor.

    Cooper'a Carey Mulligan, Matt Bomer, Maya Hawke ve Sarah Silverman gibi isimlerin de eşlik ettiği "Maestro" 20 Aralık'ta Netflix'te!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top