Hesabım
    Winston, John Wick'in Kayınpederi mi?

    John Wick serisinin yönetmeni Chad Stahelski, popüler bir hayran teorisi hakkında konuştu.

    Lionsgate

    John Wick yönetmeni Chad Stahelski, Wick'in kayınpederi hakkındaki popüler hayran teorisine değindi. Keanu Reeves liderliğindeki aksiyon serisinin ilk filminde tanıtılan Winston (Ian McShane), dizi boyunca önemli bir karakter haline geliyor ve aslında esrarengiz Wick ile en güçlü bağı olan kişi.

    Filmlere serpiştirilen bazı ipuçları, serinin bazı hayranlarını Winston ile Wick arasındaki bağlantının sadece arkadaşlığın ötesine geçtiğine ikna etti ve bu da Winston'ın aslında John Wick'in kayınpederi olduğunu öne süren bir teoriye yol açtı.

    Winston ve John'un göründüğünden daha derin bir bağa sahip olup olmadığı, yönetmen Stahelski'nin kesin olarak yanıtlamaya istekli olduğu bir şey değil, ancak en azından kayınpeder teorisinin farkında ve bunun iyi bir teori olduğunu düşünüyor.

    Collider'a konuşan Stahelski, ileride bunun doğru olduğunun ortaya çıkabileceğini de belirterek şunları söyledi:

    "Hayır, aslında bu oldukça yaygın bir şey. Bunu çok anlıyorum. Helen'in Winston'ın kızı olduğu ortaya çıktı mı? Bakın, bu oldukça iyi... Başlangıçta düşündüğümüz yer burası değildi, ama oraya gidebilir mi? Evet, bence bu oldukça akıllıca. Bence harika. Kesinlikle tanıdık bir ilişki olduğunu düşünüyorum."

    Teori nasıl ortaya çıktı?

    Hayranların John Wick'in kayınpederi teorisinin merkezinde Wick'in 1969 model Ford Mustang Boss 429'u (ilk iki filmde yer aldı) yer alıyor. İlk filmde Wick'in, arabayı merhum eşi Helen'in onu emekli olmaya ikna etmesinden sonra hediye olarak aldığı ortaya çıkıyor. Hikayenin kanlı intikam hikayesi, daha sonra gangsterlerin arabayı çalıp Wick'in, Helen'in hediyesi olan köpeği Daisy'yi öldürmesiyle başlıyor.

    Wick'in 1969 model Mustang'ine tıpatıp benzeyen bir araba, Prime Video'da yayınlanan spin-off dizisi "The Continental"da ortaya çıktı ve Winston'ın genç versiyonu tarafından kullanıldı. Bu durum, arabanın Winston'dan kızı Helen'e devredildiği yönünde teorilere neden oldu. Kayınpeder teorisini daha da alevlendiren şey, Winston'ın Wick'in mezarını ziyaret ettiği ve "Elveda oğlum" sözünü söylediği "John Wick 4"ün sonundaki tek bir an.

    Elbette bu teori kolayca yanlışlanabilir ancak Stahelski hayranların bu özel noktaları birleştirme oyunundan etkilenmiş görünüyor ve bunu reddetse bile, gelecekteki John Wick filmlerinin kayınpeder teorisinin doğruluğunu doğrulayabileceğine dair kapıyı açık bırakıyor.

    Beşinci John Wick filminin durumu şu anda belirsizliğini korurken, aynı evrende geçen bir canlı aksiyon bir de anime dizi için hazırlıklar devam ediyor. Serinin ilk spin-off filmi "Ballerina" ise 7 Haziran 2024'te vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top