Hesabım
    Tiyatro ve Sinema Sanaçısı Can Gürzap Hayatını Kaybetti

    Can Gürzap 79 yaşındaydı

    .

    Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmen Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Daha önce aort anevrizması geçiren sanatçı, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

    26 Mayıs 1944 tarihinde dünyaya gelen Can Gürzap, ilk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan aldı. 1962'de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuvarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu.

    1977'de başladığı sinema kariyerine, tiyatro ve dizilerle devam etti. Gürzap son dönemde; Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Medcezir, İffet, Kurtlar Vadisi Pusu gibi dizilerde yer almıştı.

    Sanatçının ölümünün sosyal medyada duyulmasının ardından, sanatçı dostları Nilgün Belgün, Göksel Kortay, Ayşegül Aldinç, Melek Baykal gibi isimler üzüntülerini dile getiren paylaşımlarda bulundular.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top