Hesabım
    43. İstanbul Film Festivali İçin Başvurular Açıldı

    17-28 Nisan 2024 tarihlerinde yapılacak 43. İstanbul Film Festivali’ne Türkiye’den başvurular festivalin resmi internet sitesi üzerinden alınacak.

    .

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ilk kez 1982 yılında bir sinema haftası olarak düzenlenen İstanbul Film Festivali, 17-28 Nisan 2024 tarihleri arasında 43. kez gerçekleştirilecek. Türkiye’den başvurular festivalin resmi internet sitesi üzerinden alınacak. Festival programında yer alacak filmler için son başvuru tarihi ise 19 Ocak 2024.

    Dünya sinemasının önemli örneklerinden sinemamızın en yeni yapıtlarına, uluslararası festivallerde prömiyer yapmış ödüllü filmlerden klasiklere, yeni keşiflere ve efsane yönetmenlerin iz bırakan başyapıtlarına kadar geniş bir yelpazede yer alacak olan festival, söyleşiler, özel gösterimler ve festival sohbetleri ile Türkiye sinema endüstrisinin kalbinin attığı etkinlik ile ilgili detaylara festivalin resmi internet sitesi film.iksv.org adresinden ulaşılabilir.

    Festivalin bu yılki teması "Sinemaya Yeni Bakışlar" olup, Uluslararası Yarışma kapsamında verilen büyük ödül olan Altın Lale, Şakir Eczacıbaşı anısına sunulmaktadır.

    43. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye Sineması bölümündeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında izleyicilerle buluşacak. Ulusal Yarışma’da seçilen en iyi filme verilen büyük ödül Altın Lale’nin yanı sıra En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Özgün Müzik dallarında da birer ödül veriliyor. Festivalde ayrıca En İyi İlk Film Ödülü Seyfi Teoman anısına veriliyor. En İyi Belgesel ve En İyi Kısa Film ödülleri de para ödülleriyle destekleniyor. Festivalin Genç Ustalar bölümündeki filmler bu yıl da Nespresso Genç Jüri tarafından değerlendirilecek.

    Festival başvuruları, film.iksv.org adresindeki resmi web sitesi üzerinden Eventival platformundaki form aracılığıyla yapılacaktır. 2023-2024 yapımı olmak kaydıyla 60 dakikadan uzun kurmaca, 30 dakikadan uzun belgesel ve 20 dakikadan kısa filmler festival için başvuruda bulunabilecektir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top