Hesabım
    11. Boğaziçi Film Festivali Yarın Başlıyor

    Bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan 11. Boğaziçi Film Festivali, sinema salonlarında seyircileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

    .

    11. Boğaziçi Film Festivali 8 Aralık Cuma akşamı Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek açılışını İngiliz-Filistinli yönetmen Farah Nabulsi’nin kaybettiği oğlunun yasını tutan Filistinli bir öğretmenin Batı Şeria'daki kargaşanın içinde iki öğrencisi Yacoub ve Adam'a verdiği duygusal destek ile İngiliz gönüllü işçi olan Lisa ile romantik ilişkisini anlatan ve prömiyerini 48. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştiren “The Teacher” ile yapacak.

    Ulusal Yarışmaya Burçak Evren Başkanlık Edecek

    Festivalin ulusal yarışma jürisine bu yıl Türk sinemasının önemli tarihçi ve yazarlarından biri olan Burçak Evren başkanlık edecek. Festivalin ulusal jürisinde ise senarist Hilal Çelenk, yönetmen Ahmet Sönmez, sinema yazarı Serdar Arslan ve yapımcı Esi Gülce Kutluata yer alıyor.

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” İçin 8 Film Yarışacak!

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda; İsmail Doruk’un “60 Gün”, Umut Evirgen’in “Annesinin Kuzusu”, Mesut Keklik’in “Bölge”, Tufan Şimşekcan’ın “Ceylin”, Yiğit Küçükkibar’ın “Gün Batımına Birkaç Gün Kala”, Mehmet Demir Yılmaz’ın “Kum Zambağı”, Nursen Çetin Köreken’in “Üç Arkadaş”, ve Miraç Atabey’in “Zamanımızın Bir Kahramanı” filmleri yer alıyor.

    Yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla ulusal yarışmada Akli Film’in destekleriyle verilen “En İyi İlk Film Ödülü” için de yönetmenlerinin ilk uzun metrajları olan “Bölge”, “Ceylin”, “Gün Batımına Birkaç Gün Kala” ve “Zamanımızın Bir Kahramanı” filmleri yarışacak.

    Uluslararası Jüri Başkanlığını Nacer Khemir Üstlenecek

    11. Boğaziçi Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma bölümünün jüri başkanlığını uluslararası pek çok festivalden ödülle dönen; Çöl İşaretçileri, Güvercinin Kayıp Gerdanlığı ve Bab’ Aziz filmlerinden oluşan Çöl Üçlemesi ve Şehrazat gibi filmlerin Tunuslu usta yönetmeni Nacer Khemir üstlenecek. 11. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’ndaki yılın iddialı filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri arasında; Boşnak yönetmen İnes Tanoviç, İranlı oyuncu Behnaz Jafari, İspanyol oyuncu Miguel Molina ve Azerbaycanlı yapımcı Fikrin Bektaşi, yer alıyor.

    Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” için 10 Film Yarışacak!

    Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nda; Muayad Alayan’ın “A House in Jerusalem”, Marie Amachoukeli’nin “Àma Gloria”, Tahmina Rafaella’nın “Banu”, James Marsh’ın “Dance First”, Abu Bakr Shawky’ın “Hajjan”, Behrooz Karamizade’nin “Empty Nets”, Domien Huyghe’ın “Sea Sparkle”, Bille August’un The Kiss”, Dmitry Dyachenko’nun “The Rage” ve Timm Kröger’ın “The Universal Theory” yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top