Hesabım
    Denzel Washington'ın Hannibal Rolü Tartışma Yarattı

    Denzel Washington, bir Netflix filminde Kartacalı General Hannibal'i canlandıracak.

    .

    Geçtiğimiz ay, usta oyuncu Denzel Washington'ın, yeni bir Netflix filminde Kartacalı General Fatih Hannibal rolünü üstleneceği ortaya çıktı. Washington'ı, "Equalizer" üçlemesinin yönetmeni Antoine Fuqua ile yennidne bir araya getirecek olan proje heyecan uyandırıcı olsa da, bu oyuncu seçimi tarihi figürün memleketi Tunus'ta tartışmalara yol açtı.

    Variety'nin aktardığına göre, Fransız Courrier International gazetesi, Tunus Parlamentosu üyesi Yassine Mami'nin askeri komutanın Washington tarafından canlandırılması konusunda şikayette bulunduğunu bildirdi.

    Politikacının, Hannibal'ın Siyah Afrikalı bir figür değil, Batı Asya Sami kökenli olduğu gerçeğini vurguladığı ve şunları söylediği aktarılıyor: "Tarihi tahrif etme riski var: Bu konuda pozisyon almamız gerekiyor."

    Fransızca yayınlanan Tunus gazetesi La Presse de benzer şekilde aynı “tarihsel hata”ya ilişkin bir itiraz yazısı yayınladı. Ancak Tunus'un kültür bakanı Hayet Ketat-Guermazi o kadar da telaşlı değil. Fransız Le Monde gazetesine (Variety aracılığıyla) şunları söylüyor:

    "Bu kurgu. İstediklerini yapmak onların [Netflix'in] hakkıdır. Hannibal tarihi bir şahsiyettir ve hepimiz onun Tunuslu olmasından gurur duyuyoruz. Peki ne yapabiliriz?

    Umarım filmin en azından bir sahnesini burada çekmeye karar verirler ve bu da kamuoyuna duyurulur. Tunus'un yabancı filmlerin çekildiği bir lokasyon haline gelmesini istiyoruz."

    Henüz adı belli olmayan film, "Gladyatör" ve "Skyfall" yazarı John Logan tarafından kaleme alındı ​​ve bildirildiğine göre, İkinci Pön Savaşı sırasında Roma Cumhuriyeti'ne karşı yürüttüğü önemli savaşları konu alacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top