Hesabım
    "Nefes - Yer Eksi İki" Sinemalarda!

    1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen film, hikayeleri kesişen üç farklı karaktere odaklanıyor.

    .

    Başrollerini Murat Yıldırım ve İlker Aksum'un üstlendiği TRT ortak yapımı "Nefes - Yer Eksi İki" sinema salonlarındaki yerini aldı.

    Film, 2009 yılında sinemalarda yaklaşık 2,5 milyon seyirci tarafından izlenen "Nefes: Vatan Sağolsun" filminin senaristi Hakan Evrensel'in gerçek hayata dayanan "Yer Eksi İki" kitabından beyaz perdeye aktarıldı. Senaryoyu Evrensel kaleme alırken, yönetmenliği Ozan Uzunoğlu üstlendi.

    1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen "Nefes: Yer Eksi İki", hikayeleri kesişen üç farklı karaktere odaklanıyor. Tayfun Yüzbaşı, iki bin metre yükseklikteki bir karakolun komutanıdır. Tatlı sert emir komuta yönetimi, pratik zekası ve adil tavırları ile altları ve üstleri tarafından sevilen Tayfun Yüzbaşı'nın tek amacı zorlu coğrafyayı herkes için güvenli bir hale getirmektir.

    Filmin başrollerinde Murat Yıldırım ve İlker Aksum'a Şahin Kendirci ve Arda Anarat eşlik ediyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Eren Hacısalihoğlu, Begüm Akkaya, Yasin Çam, Bestemsu Özdemir, Cezmi Baskın, Burak Sergen, Erdal Cindoruk, Bulut Akkale, Rıdvan Aybars Düzey, Doğanay Ünal, Emrah Doğan gibi isimler rol alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top