Hesabım
    11. Boğaziçi Film Festivali'nde Altın Yunuslar Sahiplerini Buldu

    En İyi Film Ödülü, Umut Evrigen'in yönettiği "Annesinin Kuzusu" filmine gitti.

    Boğaziçi Film Festivali

    Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 11. Boğaziçi Film Festivali, 16 Aralık Cumartesi günü AKM Tiyatro Salonu’ndaki ödül töreniyle sona erdi.

    Törende Umut Evirgen’in yönettiği “Annesinin Kuzusu” filmi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film seçilerek 200 bin TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’nü kazandı. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Muayad Alayan’ın “A House In Jerusalem” filmi En İyi Film seçildi. Törenin sunuculuğunu ise Nefise Karatay üstlendi.

    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Bilal Topçu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Fecir Alptekin, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Akgüç, Turkcell Kurumsal İletişim, Medya ve Marka Yönetimi Direktörü Mustafa Alcan, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı yönetim kurulu üyeleri Mahmut İpşirli, Nagihan Haliloğlu, Fatih Uysan ve Nabat Garakhanova’nın yanı sıra festivalin jürisinde yer alan yerli ve yabancı sinemacılar ile çok sayıda basın mensubunun katılım gösterdiği törenin açılış konuşmasını Boğaziçi Film Festivali Başkanı Ogün Şanlıer yaptı. Şanlıer: “11.yılımızı gerçekleştirdik. Çok kısa bir sürede güzel bir festival programı hazırladık. Son derece mutluyum. Sponsorlarımıza, festival ekibine ve değerli jüri üyelerine çok teşekkür ederim. Nice güzel festivallere.” sözlerine yer verdi.

    Yılın En İyi Yerli Filmi “Annesinin Kuzusu”

    Başkanlığını Türk sinemasının önemli tarihçi ve yazarlarından biri olan Burçak Evren’in yaptığı ve senarist Hilal Çelenk, yönetmen Ahmet Sönmez, sinema yazarı Serdar Arslan ve yapımcı Esi Gülce Kutluata’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, Umut Evirgen’in yönettiği “Annesinin Kuzusu” filmini yılın en iyi yerli filmi seçti.

    Ödülünü Festival Başkanı Ogün Şanlıer’den teslim alan Umut Evirgen, “Film yapmak gerçekten çok zor. Ben 6-7 yıl önce ilk kısa filmimle de Boğaziçi Film Festivali’nde yarışmıştım. Şimdi aradan birkaç film geçti. İlk kısa filmimi çekmemde vesile olan okuldan hocam Feride Çiçekoğlu’ydu. Bu filmi de beraber yazdık. Bu ödülü onun için alıyorum.” diye konuştu.

    Filmin oyuncularından Necip Memili ise yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “İki güzel çocuk oyuncumuz da buradayken birkaç şey söylemek istiyorum. Savaş dünyanın en kötü şeyi, ne şekilde olursa olsun. Belki üzülen, ağlayan büyükler oluyor ama canı yanan, ruhları yanan çocuklar oluyor. Herkes için bu durumun son bulmasını diliyorum.”

    İşte 11. Boğaziçi Film Festivali'nin tüm kazananları...

    ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

    En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü: Annesinin Kuzusu / Umut Evirgen

    En İyi İlk Film Ödülü: Zamanımızın Bir Kahramanı / Miraç Atabey

    En İyi Yönetmen Ödülü: Annesinin Kuzusu / Umut Evirgen

    En İyi Senaryo Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Yiğit Küçükkibar

    En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Annesinin Kuzusu / Selin Şekerci

    En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Uğur Güneş

    En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Annesinin Kuzusu / Sebastian Weber

    En İyi Kurgu Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Umut Sakallıoğlu

    FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Serhan Aydın, Güvenç Selekman, Uğur Güneş, Emrah Esin, Yeşim Kocaman

    ULUSLARARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

    En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü: A House In Jerusalem / Muayad Alayan

    En İyi Yönetmen Ödülü: A House In Jerusalem / Muayad Alayan

    En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Sea Sparkle / Saar Rogiers

    En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Empty Nets / Hamid Reza Abbasi

    Jüri Özel Ödülü: Àma Gloria / Marie Amachoukeli

    ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

    En İyi Ulusal Belgesel Ödülü: Oyun Bitti / Saeid Mayahy, Miriam Carlsen

    Jüri Özel Ödülü: Kedi Adam / Seyid Çolak

    KISA FİLM YARIŞMASI

    Ahmet Uluçay Büyük Ödülü: Highway Of A Broken Heart/ Nikos Kyritsis

    En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film: Kurdun Kutusu / Uğur Savaş

    En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film: Silhoutte / Savva Dolomanov

    İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü: Apartman Boşluğu / Can Baran

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top