Hesabım
    James Wan'dan H.P. Lovecraft Uyarlaması Geliyor

    Korku yönetmeni "The Call of Cthulhu" hikayesini sinemaya uyarlamaya hazırlanıyor.

    .

    "Insidious" ve "The Conjuring" gibi korku serilerine imza atan James Wan, H.P. Lovecraft'ın 1928 tarihli ikonik öyküsü "The Call of Cthulhu"yu sinemaya uyarlıyor.

    Hikaye, kadim kozmik canavar Cthulhu'ya tapınmaya dahil olduğu anlaşılan bir tarikatı araştıran Francis Thurston adında bir adamı konu alıyor. Bu hikaye, daha sonra Lovecraft'ın eserlerinin yanı sıra Robert Bloch ve Stephen King gibi önde gelen yazarların eserlerinde de sıklıkla atıfta bulunulacak ikonik varlığın ilk ortaya çıkışı oldu.

    Deadline kısa süre önce aralarında "The Garfield Movie"nin de bulunduğu video oyunlarına uyarlanacak bir grup filmi duyurdu. Makale, James Wan'ın "The Call of Cthulhu" filminin bir oyuna uyarlanacağından bahsederken, filmin kendisini de duyurmuş oldu. Son olarak bu hafta vizyona giren "Aquaman ve Kayıp Krallık"a imza atan yönetmen, filmin kendisinin "rüya projesi" olduğunu ve yarım on yıldır arka planda üzerinde çalıştığını belirtti.

    Lovecraft öyküleri; 1960'ların klasikleri "The Haunted Palace" ve "Die, Monster, Die!"dan, 1980'lerin fantezileri "Re-Animator" ve "From Beyond"a, daha sonra da 21. yüzyıl filmleri "Color Out of Space" ve "Suitable Flesh"e kadar pek çok kez sinemaya uyarlandı. Yazarın en popüler öykülerinden biri olan "Cthulhu" da daha önce çizgi romanlara, bir masa üstü oyununa ve hatta bir Metallica şarkısına ilham oldu.

    Ekrana ilk kez "The Real Ghostbusters" adlı animasyon şovunun hikayeyi gevşek bir şekilde uyarlayan "Collect Call of Cthulhu" başlıklı bölümünde göründü. Bunu, hikayenin şu ana kadarki tek basit sinema uyarlaması olan 2005 yapımı sessiz film "The Call of Cthulhu" izledi, ancak anlatının unsurları 2014'teki "Call Girl of Cthulhu" ve 2020'deki "Underwater"da yer aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top