Hesabım
    ABD Box Office: "Aquaman ve Kayıp Krallık"tan Hayal Kırıklığı!

    "Aquaman" devam filmi, "The Marvels" ve "The Flash" gibi 2023'ün süper kahraman hayal kırıklıkları arasında yerini aldı.

    Warner Bros.

    Yılın son süper kahraman filmi ve DC Genişletilmiş Evreni'nin resmen son filmi olan "Aquaman and the Lost Kingdom" vizyona girdiği ilk hafta sonunda Amerika gişesinin zirvesine otursa da beklentilerin altında hasılat elde etti. Hafta sonunda 28 milyon dolar kazanan filmin ilk dört günlük kazancı yalnızca 40 milyon dolara ulaşabildi.

    Filmin bu yıl vizyona giren diğer DC filmlerine göre görünüşte sahip olduğu bir avantaj vardı: ilk film uluslararası alanda büyük bir hit olmuş ve Amerika gişesindeki hasılatını neredeyse üç katına çıkarmıştı. "Aquaman ve Kayıp Krallık" ise uluslararası gişede 80 milyon dolara açıldı; bilet satışlarının “The Flash” ve “The Marvels” gibi büyük bütçeli süper kahraman hayal kırıklıklarıyla aynı seviyede olduğu düşünülürse bu da ayrı bir hayal kırıklığı.

    Noel tatili döneminde aileler için iyi bir seçenek olduğunu ispatlayan "Wonka" 18 milyon dolarlık ikinci hafta sonu hasılatıyla gişenin ikinci sırasına geriledi. Filmin Amerika gişesindeki toplam hasıltı 84 milyon dolara yaklaşırken, dünya çapında 250 milyon dolar sınırını çoktan geride bıraktı.

    Animasyon film "Migration" (Ördeklerin Göçü) 12 milyon dolarla açılışını üçüncü sırada, Glen Powell ve Sydney Sweeney başrollü romantik komedi "Anyone But You" ise 6.2 milyon dolarla dördüncü sırada gerçekleştirdi.

    22 - 24 Aralık hafta sonunda Amerika gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise 5.5 milyon dolar hasılatla Hindistan yapımı aksiyon filmi "Salaar: Cease Fire - Part 1" oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top