Hesabım
    "The Color Purple" Amerika Gişesini Salladı

    Müzikal film, tüm zamanların en yüksek ikinci Noel günü açılış hasılatını elde etti.

    Warner Bros.

    Uzun zamandır beklenen "Aquaman ve Lost Kingdom"ın Noel tatili döneminde vizyona girmesiyle beklediğini alamayan Warner Bros.'un diğer filmi "The Color Purple" Noel gişesini salladı.

    Açılış gününde 18.15 milyon dolar hasılat elde eden müzikal drama, Warner Bros.'un 2009 yapımı "Sherlock Holmes" filminin 24.6 milyon dolarlık hasılatının ardından gelerek tüm zamanların en büyük ikinci Noel Günü açılışına imza attı ve Amerika gişesinde günün bir numaralı filmi oldu.

    Filmin ilk iki günündeki toplam kazancı ise 25 milyon dolara ulaştı; bu da "Renfield" (17.3 milyon dolar), "Cehennem Melekleri 4" (16.7 milyon dolar) gibi bu yıl vizyona yüksek beklentilerle giren ancak başarılı olamayan bazı filmlerin toplam hasılatından daha yüksek.

    Popüler Broadway müzikalinden uyarlanan film, 1900'lerin başında Georgia'da yaşarken sonunda kardeşliğin kırılmaz bağlarında olağanüstü güç ve umut bulan Celie adlı siyahi bir kadının yaşam boyu mücadelesini konu alıyor. Filmin kadrosunda Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Halle Bailey, Louis Gossett Jr., Ciara, Jon Batiste, Aunjanue Ellis-Taylor ve Fantasia Barrino yer alıyor.

    "Color Purple"ın Noel Günü'ndeki gişedeki başarısı, müzikalin bilinirliğine ve dikkat çeken kadrosuna olduğu kadar hikayenin kültürel önemine de bağlanabilir. Hikaye, Alice Walker'ın 1982'de yayınlanan ve Pulitzer Ödülü'nü kazanan kitabıyla başladı. Bu roman ilk kez 1985 yılında Steven Spielberg'in yönettiği "The Color Purple" filmine uyarlandı; bu film de gişe başarısı yakaladı ve 11 Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. 2005 yılında The Color Purple, Tony ödüllü bir sahne müzikaline dönüştürüldü ve yeni filmin temelini oluşturdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top