Hesabım
    Martin Scorsese, İsa Filminin Çekimlerine Bu Yıl Başlayacak

    Günümüzde geçen film kurmaca ve belgesel karışımı bir yaklaşımı benimseyecek.

    .

    Son olarak "Dolunay Katilleri" (Killers of the Flower Moon) filmini yöneten Martin Scorsese'in sıradaki projesinin ne olacağı bir süredir tartışılıyor.

    Yönetmen, 2023'ün Mayıs ayındaki Vatikan ziyareti sırasında İsa hakkında yeni bir film yapmayı planladığını söylemişti. Ancak daha sonrasında, "Dolunay Katilleri"nin de yazarı olan David Grann, Scorsese'nin sıradaki projesinin, "The Wager" kitabından uyarlanacağını ve başrolde Leonardo DiCaprio'nun rol alacağını belirtti.

    Usta yönetmenin iki projesi de merak uyandırıyor ancak görünüşe göre Scorsese ilk olarak İsa'yı anlatan proje üstünde ilerleyecek, hem de beklenenden çok daha kısa süre içerisinde. The Los Angeles Times ile konuşan yönetmen, eleştirmen ve yönetmen Kent Jones ile iş birliği yaptığı filmin senaryosunu yazmayı bitirdiğini ve filmi bu yıl çekmeyi planladığını söyledi.

    Martin Scorsese, Papa'yla Görüştü: İsa'yı Anlatan Yeni Film Yolda

    Film, Scorsese'nin 2016 yılında sinemaya uyarladığı "Silence" romanının da yazarı olan Shūsaku Endō'nun 1973 tarihli "A Life of Jesus" adlı romanından uyarlanacak. Scorsese filmde kendisinin de rol alacağını belirtti.

    Scorsese, filmin yaklaşık 80 dakika sürmesini ve büyük ölçüde günümüzde geçmesini planlıyor çünkü "İsa'nın temel öğretilerine ilkeleri araştıran ancak din propagandası yapmayan bir şekilde" odaklanıyor ve şunları söylüyor:

    "Bunu daha erişilebilir hale getirmenin ve örgütlü din ile ilişkilendirilen olumsuz yükü ortadan kaldırmanın yeni bir yolunu bulmaya çalışıyorum."

    Scorsese daha önce filmin düz bir anlatı veya belgesel olmayacağını, "bir şeylerin birleşimi" olacağını belirtmişti ancak filmin nasıl bir format benimseyeceği henüz net olarak belli değil.

    Martin Scorsese, Sıradaki Filminde de DiCaprio'dan Vazgeçmiyor
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top