Hesabım
    Jake Gyllenhaal'lu "Road House"un Yönetmeni Filmini Boykot Ediyor!

    Jake Gyllenhaal başrollü filmin yönetmeni Doug Liman, Amazon ile yaşanan gösterim tartışması nedeniyle filmin galasını boykot edeceğini açıkladı.

    Prime Video

    "Road House"un yönetmeni Doug Liman, filmin galasını boykot edeceğini açıkladı. Başrolünde Jake Gyllenhaal'un rol aldığı filmi, aynı adlı 1989 tarihli Patrick Swayze filminin yeniden çevrimi. Gyllenhaal, eski bir UFC savaşçısı olan bar fedaisi Elwood Dalton'u canlandırıyor.

    Bugün, filmin posteri yayınlandı ve fragmanın çok yakında çıkacağı duyuruldu. Ancak "Road House" şu anda bunlardan çok gösterim stratejisi konusundaki tartışmalarla anılıyor.

    Prime Video

    21 Mart'taki yayınından önce SXSW film festivalinin açılışını yapacak filmin yönetmeni Doug Liman, Deadline için kaleme aldığı yazısında, kendi filminin galasını neden boykot ettiğine dair uzun bir açıklama yaptı.

    Daha önce Amazon ile film ekibi (Liman, yıldız Jake Gyllenhaal ve yapımcılar dahil) arasında gerilimin yüksek olduğu, çünkü yayıncının övgü dolu test puanlarına rağmen filmi sinemada gösterime sokmayı reddettiği bildirilmişti.

    Liman, yazısında filmin pazarlama ve test puanlarının şimdiden tavan yaptığını söylüyor:

    "Road House'u 'büyük bir hit' haline getirdik - bunlar Amazon'un sözleri benim değil, bu arada. Road House, gişede en büyük başarım olan Bay & Bayan Smith'ten daha yüksek bir test sonuçları elde etti. Dört devam filmi çıkaran Bourne Identity'den daha yüksek sonuçlar elde etti. Bana, MGM'yi satın almasından bu yana Amazon'un aldığı en iyi basın tepkisi olduğu söylendi. Road House'un, film için 1,5 milyardan fazla sosyal medya gösterimi yaratan fanatik ve sadık bir hayran kitlesine sahip olan UFC ile güçlü bir bağı var ve pazarlama henüz başlamadı bile."

    Daha sonra Amazon'u "sinemalara destek vermekle ilgilenmediği" ve bunun yerine filmi yalnızca Amazon Prime'da yayınlamayı tercih ettiği için eleştirmeye devam ediyor. Christopher Nolan ve Tom Cruise gibi isimlerin, filmlerin izleyicilerin hâlâ orada olduğunu kanıtlamak için sinemalarda gösterime girmesi konusunda ısrar etme cesaretlerine de değinen Liman, bunun dijital yayın karşıtı bir ifade olmadığının da altını çiziyor:

    "Filmlerin platformlarda yayınlanmasına karşı değilim. Amazon'un yayın için ilk orijinal filmlerinden birini yaptım ve salgın sırasında Warner Bros.'a bir yayın filmi sattım. Şu anda Apple için Instigators'ı yapıyorum. Ancak Amazon'un MGM'nin ve onun tiyatro işinin içini boşaltmasına karşıyım.

    Amazon benden ve film topluluğundan kendilerine ve sinemaları destekleme konusundaki kamuya açık beyanlarına güvenmemizi istedi, sonra geri döndüler ve sıhhi tesisat malzemeleri satmak için Road House'u kullanmaya başladılar."

    Liman "Gerçek şu ki, bu hikayede kötü bir insan olmayabilir; bu sadece bir Amazon bilgisayar algoritması olabilir" diyor. Bu kadar yüksek test puanları alan bir filmin, Prime Video'daki 21 Mart yayınından bir hafta önce sınırlı bir sinema gösterimi bile elde edememesinin nedeni hakkında Amazon'dan bir açıklama gelmedi.

    "Road House"un oyuncu kadrosunda Gyllenhaal'a; Daniela Melchior, Billy Magnussen, Jessica Williams, Darren Barnet, Arturo Castro, J.D. Pardo ve gerçek hayattaki UFC şampiyonu Conor McGregor eşlik ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top